Deze week (7 t/m 11 november) is het de Week tegen Ondervoeding. Hierin vragen we aandacht voor ondervoeding tijdens ziek zijn. Door ziekte heb je vaak minder trek in eten, terwijl je lichaam juist meer voeding nodig heeft tijdens ziekte om goed te kunnen herstellen. Ondervoeding leidt tot afname spiermassa, verminderde zelfstandigheid, toename vermoeidheid en trager herstel na ziekte.
Wat kan je zelf doen tegen ondervoeding tijdens ziekte? Neemt 6 x per dag een eiwitrijke maaltijd of tussendoortje zoals dubbel hartig beleg, een bakje volle yoghurt of kwark, een handje noten of gebakken ei, blijf bewegen, houdt uw gewicht in de gaten en ga langs een diëtist voor voedingsadvies op maat.
Vandaag krijgen alle patiënten die opgenomen zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een eiwitrijk tussendoortje aangeboden door het keukenteam.
Meer ervaringsverhalen
Blog: ‘Pasen’
Pasen is misschien een wat ongrijpbare feestdag voor patiënten. Natuurlijk er wordt meer aandacht besteed aan het menu, mensen verlangen misschien nog meer dan normaal naar het eigen leven. Maar...
‘Cheeseburger zonder augurk’
Samen kijken we, genietend van een burger en milkshake, uit over de ronkende pijpen van Tata Steel. We zijn stil, het is rustig op de kamer. De hand van Rina gaat voorzichtig van haar bord naar haar...
‘Kerst’
Als kind vond ik het prachtig om met mijn ouders naar het verkeerspark in Assen te gaan, niets mooiers om in een trapauto de hele dag het verkeer te simuleren. Wie staat waar, waar gaan we naartoe?...