Nieuws

Chipsoft verrast Kinderafdeling/Kinderbrandwondencentrum met fietsjes

Beverwijk, 8 maart 2018

Vandaag is onze Kinderafdeling/Kinderbrandwondencentrum door ChipSoft verblijd met 2 prachtige kinderfietsjes. De fietsjes mochten worden uitgepakt en direct uitgeprobeerd door Caitlyn, patiëntje van de kinderafdeling.

 

De kinderfietsjes heeft de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis gewonnen door eind vorig jaar mee te doen met de feestdagenactie van ChipSoft. Met deze jaarlijkse actie geeft ChipSoft alle zorgprofessionals de gelegenheid een donatie te winnen voor een doel waar zij achter staan. Dit kan een grootschalig en landelijk bekend doel zijn, maar ook een kleinschalig doel.

Dit jaar heeft ChipSoft gekozen voor de inzending van de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, omdat het met deze wens - kinderfietsjes met infuusaansluitingen - de kinderen in het Kinderbrandwondencentrum bewegingsvrijheid en plezier kan geven. Voor patiëntjes met brandwonden, vaak voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis, is het heel belangrijk om te mobiliseren. Dit is goed voor de genezing van de wonden. Bovendien is fietsen leuk en worden kinderen er blij van. Speciaal voor deze kinderen worden de fietsjes binnenkort voorzien van een infuuspaal.
We zijn Chipsoft ontzettend dankbaar voor deze mooie gift.

Soroptimisten Club Haarlem e.o. sponsort Look Good Feel Better workshops

Beverwijk, 26 februari 2018

 

Soroptimisten Club Haarlem e.o. sponsort in 2018 de workshops Look Good Feel Better in het Rode Kruis Ziekenhuis. Daar zijn we heel blij mee!
Deze serviceclub zet zich in voor het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen, zodat zij in staat zijn onafhankelijk een bijdrage te leveren aan de samenleving. Ze organiseert onder andere jaarlijks de Haarlemse Hofjesbridge, waaraan ruim 100 paren deelnemen op 14 locaties, voornamelijk hofjes. De opbrengst hiervan gaat naar goede doelen.

Een deel van de opbrengst is in 2017 geschonken aan de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, die hiermee workshops LGFB in 2018 kan financieren. Met veel dank aan Laura Faber, lid van de Soroptimisten Club Haarlem e.o. en tevens internist-hematoloog bij het RKZ, voor het initiëren van dit prachtige initiatief voor ons ziekenhuis! En dank aan alle dames van de Soroptimisten Club die zich hiervoor hebben ingezet.

 

Kijk voor meer informatie over de Look Good Feel Better Workshops op http://bit.ly/2sZZLg5

 

op de foto:
Soroptimisten Hanneke van der Heijden en Laura Faber
-tevens internist-hematoloog bij het RKZ.

 

 

IJmond Bereikbaar verrast Vrienden RKZ met cheque

Donderdag 1 februari heeft de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis uit handen van Sophie Zwetsloot, Program Manager IJmond Bereikbaar, een prachtige cheque ter waarde van € 1.000,-  in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag is bij elkaar gefietst door de deelnemers aan het fietsproject IJmond Bereikbaar (waaronder natuurlijk werknemers van het RKZ), die dit bedrag door weer en wind bij elkaar hebben gefietst. Veel dank daarvoor en succes met jullie volgende challenge!

Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van kalenderklokken voor het Brandwondenwondencentrum. Klokken met een duidelijke aanduiding van datum, dag en tijd dragen bij aan het herstel van patiënten, omdat ze helpen het oriëntatievermogen van patiënten te vergroten, waardoor ze minder verward raken.

Prachtige opbrengst Kennemerland Santa Run voor buitenspeelplaats

Zaterdag heeft Annebeth de Vries, chirurg en hoofd Kinderbrandwondencentrum, samen met Jolande Koetzier van de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen. De opbrengst van de Santa Run wordt gebruikt om de buitenspeelplaats op het balkon van kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis op te knappen.

Ruim 150 lopers trotseerden de kou en liepen na een gezamenlijke warming-up op Plein 1945 een ronde door IJmuiden. Voor alle lopers was er na afloop een medaille, warme drank en muziek.

Veel dank aan de 6 lokale Rotary Clubs voor de organisatie en aan alle enthousiaste deelnemers!

Loop je mee met de Kennemerland Santa Run?

Beverwijk, 17 oktober 2017

Zes lokale Rotary Clubs organiseren op zaterdag 16 december een super leuke SantaRun door het centrum van IJmuiden! Een unieke run van honderden kerstmannen, jong en oud, geoefend en ongeoefend én voor het goede doel! Dit jaar is dat de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis ten behoeve van het opknappen van de buitenkinderspeelplaats.

.

Alle deelnemers ontvangen een kerstmanpak en –muts en leggen een parcours af van ongeveer drie kilometer. Start en finish zijn op Plein 1945 in IJmuiden. Het is echt een loopparcours; geen hardloopwedstrijd, maar puur plezier. Doe je ook mee met je gezin, je vrienden, je sportclubje of je collega’s? 
Kijk voor meer informatie op https://kennemerland.rotarysantarun.nl/. Hier kan je je ook inschrijven.

Rad van Fortuin voor het goede doel tijdens Open Huis RKZ

Helpt u ook  mee om een mooie  en veilige buitenspeelplaats mogelijk te maken voor onze zieke patiëntjes? Zij verdienen het  om -zodra het mogelijk is- lekker met andere kinderen te kunnen spelen in de buitenlucht en het ziek zijn even te vergeten.

 

Rad van Fortuin

Tijdens het Open Huis van het Rode Kruis Ziekenhuis op zaterdag 14 oktober is de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis aanwezig met een Rad van Fortuin. Hiervoor kunt u lootjes kopen voor € 3,- per stuk (pinautomaat aanwezig). Er zijn 4 verschillende trekkingen: om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen!

 

Opbrengst voor het goede doel
De opbrengst komt geheel ten goede aan het opknappen van de buitenkinderspeelplaats op het balkon van de Kinderafdeling. Deze is sterk verouderd en biedt geen mogelijkheid voor ouders om bij hun kind te gaan zitten.

 

Met de verkoop van lootjes voor het Rad van Fortuin hopen we weer een stapje dichtbij de realisatie van een mooie, uitnodigende buitenkinderspeelplaats te komen.

 

De SVRKZ kan dit Rad organiseren dankzij de sponsoring van Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar voor iedereen.


Kom 6 oktober tussen 12 en 13 uur naar McDonald's Beverwijk en steun het goede doel

Vrijdag 6 oktober viert McDonald's Beverwijk Founder's Day met een speciale actie voor een lokaal goed doel. Dit jaar gaat de omzet van 12 tot 13 uur naar de Moeders uit de Broekpolder (MuB)). De MuB zal de helft van de omzet direct doneren aan de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis (SVRKZ) ten behoeve van de Kinderafdeling/Kinderbrandwondencentrum. Met de andere helft gaat de MuB in het voorjaar 2018 een evenement organiseren, waarvan de opbrengst ook naar de SVRKZ gaat. Daar zijn we heel blij mee!

 

"Burgemeester, 4 hamburgers en een McFlurry graag!"

Vrijdag gaan we samen met de MuB, na een grondige inwerking door ervaren medewerkers van McDonald's, zelf aan de slag in het restaurant. Ook de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, helpt mee. Het kan dus zo maar gebeuren dat de burgemeester een lekkere hamburger voor je maakt. Nog meer reden om vrijdag 6 oktober tussen 12 en 13 uur naar McDonald's Beverwijk te komen!

 

Maand oktober: McFlurry-actie
McDonald's Beverwijk doneert tijdens de maand oktober van elke verkochte McFlurry € 0,15 aan het goede doel. Kom dus deze maand langs en trakteer je collega's, vrienden, familie etcetera op een heerlijke McFlurry en steun daarmee het goede doel.

 

Graag tot ziens bij McDonald's Beverwijk op vrijdag 6 oktober tussen 12 en 13 uur!

 

 

Filmpje Badeendjesrace

Wat een prachtig evenement was de Badeendjesrace! Heel veel dank aan Rotaryclub Beverwijk, die dit in samenwerking met de winkeliers (die alle prijzen ter beschikking hebben gesteld) heeft georganiseerd. En natuurlijk was deze race niet mogelijk zonder de inzet van de Brandweer Beverwijk en de Jeugdbrandweer.

Bekijk het filmpje dat door 251tv is gemaakt: http://bit.ly/2iFamqP

Nieuw meubilair dakterras Brandwondencentrum dankzij Vrienden van het RKZ

Beverwijk, 4 augustus 2017

Omdat het meubilair op het dakterras van het BWC stuk en versleten was, hadden de medewerkers bij de Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis een aanvraag ingediend voor nieuw meubilair.

Inmiddels staan er op het terras prachtige nieuwe tafels en stoelen, waarvan patiënten en hun bezoekers dankbaar gebruik maken. Ook de plantenbakken zijn vernieuwd, waardoor het terras weer een aangename plek is om te vertoeven.


Het dakterras is donderdag feestelijk in gebruik genomen door Marko Wentzel, afdelingsleider van het Brandwondencentrum, en (een deel van) zijn team.

Adopteer een eendje voor het goede doel!

Beverwijk, 10 juli 2017

Koop een lootje voor het goede doel: het opknappen van de buitenkinderspeelplaats van de Kinderafdeling van het RKZ/Kinderbrandwondencentrum.

 

Op zaterdag 12 augustus organiseert de Rotary Club Beverwijk in samenwerking met de winkeliers van de Breestraat e.o. tijdens de feestweek de eerste Badeendjesrace in de Stationsvijver van Beverwijk.  Om 16.30 uur gaan 1.500 (genummerde) badeendjes te water. Zij zwemmen, geholpen door de brandweer en jeugdbrandweer van de brandweerpost Beverwijk, een rondje van ruim 200 meter door de Stationsvijver. Tijdens de Badeendjesrace kan er ook kennis worden gemaakt met de jeugdbrandweer van Beverwijk.

 

De 1.500 gele badeendjes doen deze inspanning voor een heel goed doel: de buitenspeelplaats van de Kinderafdeling/Kinderbrandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis!
De huidige buitenspeelplaats op het balkon van de Kinderafdeling is sterk verouderd en niet meer van deze tijd. Het opknappen van de buitenspeelplaats is een wensproject van de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, die zich inzet om het verblijf in het RKZ te veraangenamen.


Doe mee en koop een of meer lootjes

Iedereen kan meedoen door van het kopen van een en meer lootjes bij De Duinroos (tot 30 juli ivm vakantie) of bij Leek. De Beverwijkse winkeliers zorgen ook voor veel leuke prijsjes.
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een van de winkels te bezoeken, dan kan je ook een mailtje sturen naar de Vrienden van het RKZ en je bestelling doorgeven (jkoetzier@rkz.nl).  

 

Lootjes kosten €2,- per stuk en de inkomsten gaan 100% naar het genoemde goede doel.

 

Dank aan iedereen die deze mooie actie van de Rotary Club Beverwijk en de Beverwijkse winkeliers steunt! 

 

 

Bied mee op een gesigneerd FC Utrecht shirt voor het goede doel

Beverwijk, 20 juni 2017
De Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis mag 3 FC Utrecht shirts veilen, die de spelers droegen tijdens de wedstrijd AZ-FC Utrecht. De opbrengst komt geheel ten goede aan het opknappen van de buitenkinderspeelplaats van het RKZ/Brandwondencentrum.

 

Tijdens de wedstrijd AZ-FC Utrecht was het Rode Kruis Ziekenhuis op de voorkant van de shirts van de FC Utrecht spelers te zien. Hoofdsponsor Zorg van de Zaak ga het RKZ vanwege zijn belangrijke functie in de regio IJmond, op die manier een podium.

 

Doe een mooi bod op het shirt van Darren Rosheuvel (26), Willem Janssen (8) of Jeff Hardeveld (12) voor het goede doel en wie weet, is een van deze collector’s  items binnenkort van jou. De 3 shirts gaan naar de hoogste bieders.

 

1e lustrum Look Good...Feel Better workshops in RKZ

Beverwijk, 12 juni 2017

Deelnemers en vrijwilligers zijn vandaag verrast met een heerlijk gebakje om het 1e lustrum van de workshop Look Good…Feel Better te vieren.

Tijdens deze workshop, die 4 keer per jaar plaatsvindt, krijgen mensen met kanker in een ontspannen sfeer professionele adviezen over huid- en haarverzorging. Een goed verzorgd uiterlijk geeft een beter gevoel.
Marjan Tromp, oncologieverpleegkundige en vanaf het begin bij de workshops betrokken, kan dat beamen: "Deelnemers zijn na afloop ontzettend blij en dankbaar. 

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft."

 

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het RKZ en de belangeloze inzet van schoonheidsspecialistes, visagistes en haarwerkers/kappers.

 

Dank, Stichting Look Good Feel Better, voor de traktatie en de mooie samenwerking. Op naar het volgende lustrum!

 

Kijk voor meer informatie op http://bit.ly/2r8OXpQ

Kamerschermen Brandwondencentrum/Intensive Care

Beverwijk, 20 april 2017

Om het gevoel van veiligheid en privacy van brandwonden- en intensive care patiënten te verhogen zijn dankzij een bijdrage van de Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis twee kamerschermen aangeschaft. Hierdoor hoeft de deur niet meer dicht en kunnen patiënten en verpleging met elkaar contact houden.

Familie huisarts Hans Ruiter neemt chemostoelen in gebruik

Beverwijk, 11 april 2017

Vorig jaar heeft de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis een cheque ontvangen van de familie van dokter Hans Ruiter ten behoeve van de aanschaf van behandelstoelen voor de dagbehandeling oncologie.

 

Na 30 jaar huisarts te zijn geweest, moest dokter Ruiter in april 2016 noodgedwongen afscheid nemen van zijn praktijk. Hij had zelf ervaren hoe het is om kanker te hebben en besloot een actie op te zetten om bij zijn afscheid geld in te zamelen voor speciale behandelstoelen. Helaas is hij zelf nog tijdens de inzamelingsactie overleden, maar zijn familie heeft zijn actie voortgezet.

 

Afgelopen maanden zijn in het Rode Kruis Ziekenhuis diverse stoelen uitgeprobeerd door patiënten en personeel. Inmiddels staan er 4 prachtige stoelen op de afdeling. Dankzij bijdragen van de Stichting Roparun en de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis zijn de kamers ook gezelliger gemaakt door nieuw meubilair en mooie fotoplaten aan de wanden. Ook dat was een grote wens van dokter Ruiter.


Dinsdag 11 april zijn de kamers met veel trots in gebruik genomen door de familie van dokter Ruiter.

 

Het ziekenhuis en haar patiënten zijn dokter Ruiter, zijn familie en iedereen die een bijdrage heeft gedaan heel dankbaar.

Kinderspeelkamer geopend

Beverwijk, 23 januari 2017
Afgelopen maanden is de Kinderspeelkamer van het RKZ/Brandwondencentrum flink opgeknapt. Met frisse kleuren, nieuwe meubeltjes, speelgoed en een prachtig LED-plafond (met discostand!) is het echt een top speelkamer geworden. De speelkamer biedt zieke patiëntjes de ruimte om onbezorgd spelen en zich vermaken met speelgoed, games, boeken en met elkaar. Dit is heel belangrijk, want spel en ontspanning zorgen voor afleiding en helpen bij het verwerken van een

de ziekenhuisopname. Zo kunnen kinderen even vergeten dat ze ziek zijn.

De Kinderspeelkamer is donderdag in aanwezigheid van medewerkers en sponsoren geopend. Arda, zelf patiënt op de kinderafdeling, mocht met zijn bokshandschoenen de kamer 'open boksen'. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door  JCI IJmond (hoofdsponsor), die in 2015 voor deze  speelkamer veel geld heeft opgehaald met de organisatie van Ronde van JCI en Bites & Beats, Smit's Bouwbedrijf, de Lions, Smit's Bouwbedrijf, Forbo, Timp & Simons Electronics BV. En natuurlijk door onze eigen Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis. Namens alle kinderen hartelijk dank!

Feestelijke opening verbandwisselkamer

22 december 2016

Gisteren is de nieuwe verbandwisselkamer van het Kinderbrandwondencentrum Beverwijk feestelijk geopend door brandwondpatiënt Maijssa Sina (8) samen met Jaap van den Heuvel, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis. Bijzonder was de aanwezigheid van Mariana Zinga, die een boodschap had voor alle patiënten met brandwonden: er is zeker leven na brandwonden! Als 4-jarige liep ze dusdanig ernstige brandwonden dat het de vraag was of ze het zou overleven. Nu timmert ze aan de weg als fashion designer.

 

Pijnbestrijding op maat

Om brandwonden te behandelen moet het verband vrijwel dagelijks worden gewisseld, vertelt chirurg en hoofd van het Kinderbrandwondencentrum Annebeth de Vries. “Het is belangrijk dat kinderen geen angst ontwikkelen voor deze handeling. Als kinderen minder angstig zijn, ervaren ze ook minder pijn. In de vernieuwde verbandwisselkamer levert ons sedatieteam, onder leiding van een anesthesioloog, 24 uur per dag pijnbestrijding op maat, afgestemd op de behoefte van het kind.” 

Speciale verlichting en luchtdrukregulatiesysteem

De verlichting in de verbandwisselkamer is multi-inzetbaar: van sfeerverlichting voor de rust van het kind tot goed wit licht voor het beoordelen van de wonden door de artsen. Ook is er een luchtdruk regulatiesysteem. Dit systeem zorgt voor een drukverschil tussen de toegangssluis en de kamer waardoor (resistente) bacteriën zich niet verspreiden.  Pijnstilling voor alle leeftijden

Pijnstilling betekent niet alleen medicatie, maar gebeurt ook door afleiding. Pedagogisch medewerker Anneke Feenstra kijkt goed naar wat het kind nodig heeft om de verbandwissel te doorstaan. “Kleine kinderen leiden we af met een bellenblaas en speelgoed. Op de interactieve wand kunnen

komen rustige strandbeelden tevoorschijn. Ook kunnen we spelletjes starten. Grotere kinderen kunnen naar hun favoriete muziek luisteren en filmpjes bekijken. Tieners willen graag de controle houden over hun behandeling. Zij kunnen 3 keer de behandeling één minuut stopzetten door op een stopknop te drukken. Met deze pauze geven we het kind de mogelijkheid om even op adem te komen.” 

Sponsoren

De nieuwe verbandwisselkamer is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de VriendenLoterij, de Nederlandse Brandwonden Stichting, UPS, Total Lubricants Plant Beverwijk en de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis. Hartelijk dank voor jullie support. We zijn heel blij dat we mede dankzij jullie deze prachtige verbouwing hebben kunnen realiseren. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe verbandwisselkamer de pijnlijke verbandwisselingen bij kinderen draaglijker zal maken.
Brandwondenzorg in Beverwijk

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft als enige ziekenhuis in Nederland een Kinderbrandwondencentrum. Jaarlijks worden hier zo’n 200 kinderen met brandwonden opgenomen. Het multidisciplinair behandelteam zorgt er voor dat iedere patiënt de zorg krijgt die nodig is. Brandwondencentrum Beverwijk werkt intensief samen met de twee andere brandwondencentra in Nederland (Martini Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis) en met de Nederlandse Brandwonden Stichting. Met elkaar streven we er naar de brandwondenzorg voor de patiënt nog verder te optimaliseren.

Vroegtijdige mobilisatie goed voor herstel

Het Brandwondencentrum beschikt sindskort dankzij de Vrienden van het RKZ over een nieuwe hometrainer en twee bedfietsen. Teamleider Marko Wentzel: 'Vroegtijdige mobilisatie van de brandwonden- en IC-patiënt is heel belangrijk. Een patiënt verliest snel spierkracht en conditie. Voldoende beweging zorgt voor toename of behoud van spierkracht en conditie en bevordert het herstel. Daarom zijn we heel blij dat onze patiënten, zodra de fysieke gezondheid het toelaat, onder begeleiding van een fysiotherapeut, kunnen oefenen op de hometrainer of bedfiets.'

Sfeervolle huiskamers dragen bij aan het therapeutisch klimaat op afdeling psychiatrie

Beverwijk, 28 november 2016

Met steun van de Vrienden van het RKZ hebben de twee huiskamers op de afdeling Psychiatrie een ware metamorfose ondergaan. Sfeervolle, mooi ingerichte en rustgevende kamers zijn het resultaat.

Dick van der Klein, afdelingsleider Psychiatrie en indiener van het wensproject: “Doel was het therapeutisch klimaat op de afdeling te verbeteren. We zien dat de sfeer van de vernieuwde multifunctionele huiskamer echt een positief effect heeft op de stemming van de patiënten. Ook voor de medewerkers is het veel prettiger om in te werken. We zijn er dan ook heel blij mee."

 

Doe mee en steun het Brandwondencentrum Beverijk!

Beverwijk, september 2016
Heb jij je ingeschreven voor de Velsertunnelrun? Dat is fantastisch, want de opbrengst van de Velsertunnel Run is voor ons Brandwondencentrum.

De Nederlandse Brandwonden Stichting en de Stichting Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis hebben de handen in een geslagen om ter gelegenheid van deze run extra geld in te zamelen om projecten te kunnen uitvoeren voor mensen met brandwonden om de pijn te verlichten en het verblijf in het Brandwondencentrum te veraangenamen.

 

Dus laat je sponsoren door vrienden, familie, collega's en buren!  Doe mee en maak je persoonlijke sponsorpagina aan via: https://www.alvarum.com/create-fundraiser?ref=10&chy=202&qln=EV1856#.
Dan verschijnt jouw actie op onze speciale pagina: http://www.alvarum.com/brandwondenstichting/velsertunnelrun.
Super leuk als je meedoet!

En loop je niet zelf mee, steun dan een van de fondsenwervers met een donatie. Alle donaties, groot en klein, zijn welkom!

Kalenderklokken dragen bij aan herstel

Beverwijk, 21 oktober 2016

De stichting Vrienden van het RKZ heeft mede dankzij een bijdrage uit het Rabo Dichtbijfonds 10 kalenderklokken kunnen aanschaffen. Naast de datum en tijd geeft de klok duidelijk aan welke dag het is.

Annemieke Emmer, geriatrisch verpleegkundige, heeft de klokken als wensproject bij de SVRKZ ingediend: ‘Verwarde patiënten zijn rustiger en voelen zich veiliger naarmate ze een beter besef hebben van de dag en de tijd. De klokken dragen dus echt bij aan het herstel van de patiënt.’

 

De klokken zijn opgehangen 1-persoonskamers van diverse afdelingen.De wens is om ook voor andere verpleegafdelingen kalenderklokken te kunnen aanschaffen (kijk voor meer informatie onder Te steunen projecten).

Kinderbrandwondencentrum blij met rolstoel

Beverwijk, 29 september 2016

Dankzij Marga de Leeuw en Cardano hebben we voor het KBWC een super comfortabele rolstoel kunnen aanschaffen. Ter gelegenheid van haar 5-jarige werkjubileum bij Cardano heeft Marga een geldbedrag ontvangen dat ze naar eigen inzicht mocht besteden aan een goed doel.

 

“Voor mij stond al snel vast dat het goede doel in het teken van kinderen moest staan”, aldus Marga. “Ook vond ik het een mooi idee om het werk van mijn echtgenoot als brandwacht hierbij te betrekken. In de 38 jaar dat hij als brandweerman bij de gemeente Rotterdam heeft gewerkt, is hij vaak thuis gekomen met verhalen die hij tijdens zijn werk heeft meegemaakt. De verhalen over kinderen blijven me altijd bij.
Vandaar dat ik gekozen heb voor het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk. In overleg met het KBWC is gekozen om het geld te besteden aan een speciale rolstoel.

Regelmatig krijg ik mooie foto ’s van de rolstoel en gebruikers, zoals deze foto van Sheima, die zichtbaar geniet van haar ritje in de stoel. Dit maakt het gevoel van schenken nog zoveel mooier.”

Namens alle patiëntjes en medewerkers van het Kinderbrandwondencentrum bedankt, Marga!

Prachtig gebaar van dankbare familie

dinsdag, 20 september 2016

De gang en de teamkamer van de dagbehandeling Oncologie zijn dankzij een schenking van de familie Van Moorten verfraaid met een aantal mooie fotoprints.


Uit dank voor de goede en liefdevolle zorg van de artsen en verpleegkundigen heeft de familie tijdens de crematie van hun dierbare gevraagd om in plaats van bloemen een donatie te doen aan de Vrienden van het RKZ ten behoeve van de afdeling Oncologie.

Wij waarderen dit gebaar enorm. Zowel personeel als patiënten genieten nu dagelijks van de sfeervolle Hollandse afbeeldingen.
Hartelijk dank, familie Van Moorten!

Inzamelingsactie ‘Dokter Ruiter chemostoelen’ voor het RKZ levert € 20.947,= euro op

Beverwijk, 23 april 2016

Vandaag heeft Jaap van den Heuvel, voorzitter RvB van het RKZ, uit handen van de familie van dokter Ruiter, een cheque in ontvangst genomen ter waarde van maar liefst € 20.947,=. Dit is het resultaat van de grote inzamelingsactie die –de helaas onlangs overleden- dokter Ruiter bij zijn afscheid als huisarts heeft opgezet.

Jaap van den Heuvel noemde in zijn dankwoord dokter Ruiter een zeer betrokken huisarts, met wie het ziekenhuis jarenlang heel prettig heeft samengewerkt. En dat hij het zeer bijzonder vindt dat hij zich zo heeft ingezet om het ondergaan van chemokuren voor toekomstige patiënten aangenamer te maken. Ook bedankte hij de familie (zijn vrouw en drie dochters) dat zij na het overlijden de actie hebben voortgezet, met als resultaat deze prachtige bijdrage voor chemostoelen.

Het bedrag komt ten goede aan de Stichting Vrienden van het RKZ (de goededoelenorganisatie van het RKZ), die dit bedrag geheel conform de wens van dokter Ruiter, zal besteden voor de aanschaf van chemostoelen voor de dagbehandeling oncologie. De Vrienden van het RKZ hebben dokter Ruiter bij zijn afscheid toegezegd een bijdrage te leveren voor het opknappen van de dagbehandelkamers. 

Het ziekenhuis en haar patiënten zijn dokter Ruiter en zijn familie heel dankbaar dat, dankzij deze prachtige actie, het RKZ binnenkort kankerpatiënten de mogelijkheid kan bieden om hun dagbehandeling te ondergaan in een comfortabele ‘dokter Ruiter stoel’.

Look Good Feel Better workshops

Naast lichamelijke en emotionele problemen, die kanker met zich meebrengt, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf en soms door de behandeling.

 

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk een beter gevoel geeft. Daarom bieden we patiënten tijdens of kort na hun behandeling in een ontspannen sfeer deze workshop aan van Stichting Look Good Feel Better. Hier krijgt u tips en adviezen van een ervaren schoonheidsspcialiste en een kapster/haarwerker.

 

De workshops (4 per jaar) worden mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, vrijwilligers die zich belangeloos inzetten tijdens de workshop en de bedrijven, die gratis hun producten gratis ter beschikking stellen.

 

De laatste workshop van dit jaar vindt plaats op maandag 28 november van 09.30 tot 12.30 uur in de Prof. De Grootzaal van het RKZ.

Interesse? Meld u dan aan op tijdens het verpleegkundig spreekuur dagelijks tussen 09.00 en 10.00 uur op telefoonnummer 0251-783737.

 

Kijk ook voor meer informatie op: www.lookgoodfeelbetter.nl

 

 

Nu makkelijk en snel online doneren

Vanaf nu is het ook mogelijk om uw donatie direct via onze site online te regelen via de speciale doneerbutton, die op alle pagina's onder Contact te vinden is.

 

U kunt een algemene donatie aan de Vrienden van het RKZ doen of specifiek een van de wensprojecten sponsoren. Dit kunt u tijdens het online doneren aangeven bij het blokje 'reactie'.
Let op: de minimale donatie is € 5,=.

Paginaopties: