Orthopedie

De orthopedisch chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden.
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

De afdeling

De afdeling verpleegafdeling Orthopedie (A5) is gelegen op de vijfde verdieping, op dezelfde verdieping als de afdelingen Chirurgie en Plastische Chirurgie. 
 

Wie werken er

De coördinatie van de afdeling is in handen van de afdelingsleider. In het Rode Kruis Ziekenhuis werken drie orthopedisch chirurgen. Daarnaast werken op de afdeling verpleegkundigen en leerling-verpleegkundigen. 
 
Van maandag tot en met vrijdag is een fysiotherapeut aanwezig. De afdelingssecretaresse is op werkdagen aanwezig van 7.30 tot 16.00 uur. Zij regelt onder andere afspraken voor patiënten.

De voedingsassistentes verzorgen dagelijks koffie, thee en de maaltijden. Met hen kunt u uw wensen voor uw maaltijd  bespreken, bijvoorbeeld als u een diëet volgt. Twee vrijwilligers verzorgen op werkdagen 's avonds de koffieronde.
 
Op aanvraag kan de transferverpleegkundige, diëtiste, geriatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werk of pastor bij u langskomen.
 

Artsenvisite

Van maandag tot en met vrijdag, vanaf  08.15 uur, loopt een van de specialisten samen met een verpleegkundige visite. In het weekend is er geen orthopedisch chirurg aanwezig, maar als het nodig is komt de arts naar het ziekenhuis. 
 

Telefonische bereikbaarheid

Afdelingssecretariaat A5: 0251 265500
Afdeling Orthopedie A5: 0251 265500
Afspraak maken: 0251 265555 (algemeen nummer ziekenhuis)
  

Hoofdbehandelaar

Wanneer u bent opgenomen op de afdeling, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg. Lees verder: de hoofdbehandelaar

Paginaopties: