Kinder-/tienerafdeling en kinderbrandwondencentrum

De kinderafdeling
Contact
Telefoon: 0251-265300
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

De kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis bestaat uit vijf onderdelen: 

  • Kinderdagbehandeling
  • Zalen
  • Boxen
  • Kinderbrandwonden
  • Neonatologie

Voorzieningen 

Op de afdeling hebben we verschillende voorzieningen om het verblijf van uw kind (eventueel samen met de ouders) zo aangenaam mogelijk te maken: 

 

De Boxen 

De 'Boxen' zijn eenpersoonskamers waar altijd plaats is voor 'rooming in'. Hiermee wordt bedoeld dat een ouder gedurende de hele opname 24 uur bij zijn of haar kind kan verblijven.

 

24-uurs zorg

Voor de couveusekinderen is er aan het einde van de opname de mogelijkheid om (als ouders daar behoefte aan hebben) 24-uurs zorg te ontvangen. Dit betekent dat een ouder met zijn of haar kind op een box (mits deze vrij is) verblijft en op afstand begeleiding krijgt bij het zorgen voor het kind.

 

Verbandwisselkamer 

Voor kinderen met brandwonden is een speciale verbandwisselkamer. Dit is een behandelkamer in de verbandwisselkamer. Wonden worden daar verzorgd en kinderen kunnen gedoucht worden. Er is een groot interactief scherm en tv voor de afleiding.

 

Wie werken er op de afdeling?

Alle medisch specialisten kunnen kinderen op laten nemen. Hierdoor is het werk als verblijf op de afdeling zo divers. Met de kinderartsen heeft u als ouder het meeste contact. Zij kunnen ook bij de behandeling van andere kinderen worden betrokkken.

 

Wie is de hoofdbehandelaar?

Wanneer uw kind is opgenomen op de afdeling, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor zijn of haar diagnose, de totale behandeling en voor de voortgang van de zorg. Wie is de hoofdbehandelaar? En wat gebeurt er bij zijn/haar afwezigheid? Lees de algemene tekst over de hoofdbehandelaar 

 

Ouderkamer

Er is voor de ouders een speciale ouderkamer. Hier kunnen ouders van kinderen die opgenomen zijn even tot zichzelf komen en ontspannen, terwijl ze toch dicht in de buurt van hun kind blijven. Ze kunnen er bijvoorbeeld tv kijken, internetten of gewoon lekker even zitten. Koffie en thee is beschikbaar.

 

Cliniclowns

Iedere woensdagochtend komen de Cliniclowns 

 

Paginaopties: