Interne Geneeskunde

Informatie over Verpleegafdeling A1
Contact
Telefoon: 0251 265100
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

Afdeling Interne Geneeskunde is een afdeling met diverse beschouwende disciplines. Dit zijn:

 

  

Een internist, specialist in de interne geneeskunde, houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (= herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen. 

Breed vakgebied

Deze omvatten vele verschillende inwendige ziekten zoals nierziekten, bloedziekten, infectieziekten. Omdat het vakgebied zo breed is, hebben veel internisten zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen.


Afdeling A1  beschikt over bedden waar de diverse patiënten opgenomen zijn / worden. Er zijn vierpersoonskamers, driepersoonskamers, tweepersoonskamer en één persoonskamers.

Bereikbaarheid

Op de dag van opname worden aan de eerste en/of tweede contactpersoon diverse folders verstrekt  met de nodige informatie. In de folders zijn de contactnummers van de afdeling, bezoektijden en de naam van de hoofdbehandelaar terug te lezen.

Bij bijzonderheden of veranderingen in de situatie van de patiënt informeert de verpleegkundige de eerste en/of tweede contactpersoon daarover. Mocht u zelf vragen hebben, dan kunt u bij de verpleegkundige terecht. Persoonlijke informatie over de patiënt zal alleen aan de eerste en/of tweede contactpersoon verstrekt worden.

Specialisten

De specialisten die op de afdeling Interne Geneeskunde (A1) werkzaam zijn:

  • Een internist
  • Een hematoloog
  • Een oncoloog

 

Op de afdeling wordt de zorg verleent door verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, verpleegkundige stagiaires en co- assistenten. Verder heeft de afdeling ondersteuning van een afdelingssecretaresse, en zorgassistenten en vrijwilligers. 

Multidisciplinair

Op de afdeling wordt multidisciplinair gewerkt. De neurologen, co-assistenten en verpleegkundigen werken nauw samen met revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, geestelijk verzorgers, palliatief team, pijnteam en de transferverpleegkundigen.

Hoofdbehandelaar

Wanneer u bent opgenomen op de afdeling Neurologie, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg. Lees verder: de hoofdbehandelaar.

Paginaopties: