Gynaecologie / Verloskunde

Jaarlijks vinden er op de afdeling Gynaecologie / Verloskunde 1200 bevallingen plaats.
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Uitgebreide omschrijving

De afdeling ligt op de derde verdieping en is verdeeld in 2 units:

  • Een unit voor zwangere en gynaecologische patiënten. Voor hen zijn twee- en vierpersoonskamers beschikbaar.
  • Een verloskundige unit. Hier zijn negen kraamsuites (foto) ingericht: negen kamers met een warme, huiselijke sfeer, waar alle voorzieningen aanwezig zijn om de weeën op te vangen, te bevallen en na de bevalling enige tijd met de baby te verblijven. 
    Drie van de kamers zijn couveuse-kraamsuites, zodat ook baby's in de couveuse bij de ouders kunnen zijn (mits de conditie van het kindje het toelaat).
    Ook voor de partner is de kamer zo comfortabel mogelijk gemaakt: hij/zij kan continu aanwezig zijn bij (de voorbereiding op) de bevalling en de tijd erna met moeder en kind. 

 

Wilt u meer weten over het eigen Kraamcentrum van het RKZ?
Kijk op de website 

Het team van de afdeling

  • Aan de afdeling zijn zeven gynaecologen verbonden. Zij worden geassisteerd door verloskundigen.
  • Daarnaast werken er gespecialiseerde verpleegkundigen, gediplomeerde verpleegkundigen, kraamverzorgenden en leerlingverpleegkundigen.

Artsenvisite

Van maandag tot en met vrijdag loopt de dienstdoende gynaecoloog tussen 8.30 en 10.00 de visites op de afdelingen. Wij verzoeken u vriendelijk om op deze tijd op uw kamer aanwezig te zijn.

 

Wilt u met uw eigen gynaecoloog apart een gesprek hebben (bijvoorbeeld met degene die u geopereerd heeft of die u van de polikliniek kent), dan kan dit geregeld worden.

Hoofdbehandelaar

Wanneer u bent opgenomen op de afdeling, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg. Lees verder: de hoofdbehandelaar

Paginaopties: