Dagbehandeling

Verpleegafdeling voor opname voor één dag voor onderzoek, behandeling of ingreep.
Bezoektijden
Algemene bezoektijden

Locatie

De verpleegafdeling Dagbehandeling vindt u op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Uitgebreide omschrijving

Dagbehandeling betekent dat u ’s morgens of ’s middags naar het ziekenhuis komt. U wordt geholpen op de dag van opname en mag, als alles goed gaat, dezelfde dag ook weer naar huis.

 

Omwille van de rust en een goed verloop van de behandeling van alle patiënten is bezoek op deze afdeling niet toegestaan.

Uw contactpersoon wordt gebeld op het moment dat u weer naar huis mag.

 

De dagbehandeling is open van 07.00 tot 21.00 uur. 

Praktisch

Voor elk specialisme kunt u op de afdeling worden opgenomen. Wanneer u bent opgenomen is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voortgang van de zorg. De afdeling wordt gecoördineerd door een afdelingsleider. Het team bestaat verder uit verpleegkundigen. 

Voorbereiding thuis

Om de dagbehandeling zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u thuis een aantal voorbereidingen treft.

U dient het volgende te doen:

  • Regelt u van te voren het vervoer terug naar huis. De toegediende medicatie beïnvloedt de rijvaardigheid. U mag zelf niet terugrijden en niet zonder begeleiding naar huis.
  • Zorgt u ervoor dat er een contactpersoon bekend is als u wordt opgenomen. Deze persoon moet bereikbaar zijn gedurende de tijd dat u in het ziekenhuis bent, zodat wij contact op kunnen nemen als u naar huis gaat.
  • Zorg ervoor dat er iemand in huis is als u thuis komt en dat u de eerste nacht niet alleen bent. Vanwege de behandeling zult u zich niet zo fit voelen als normaal. 

Hoofdbehandelaar

Wanneer u bent opgenomen op de afdeling, dan is de hoofdbehandelaar verantwoordelijk voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorg. Lees verder: de hoofdbehandelaar

Paginaopties: