Veelgestelde vragen

Kan ik mijn eigen specialist/ziekenhuis kiezen?

In principe kunt u zelf kiezen voor een ziekenhuis of specialist. Echter, wanneer uw zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt met het ziekenhuis van uw keuze, dan komt de vergoeding in gevaar. Het beste kunt u dan over de beste oplossing met uw zorgverzekeraar overleggen. Het kan dan zijn dat uw zorgverzekeraar u naar een ander, misschien wat verder gelegen, ziekenhuis stuurt, omdat de verzekeraar met dat ziekenhuis wel afspraken heeft. Klik hier om te zien of Rode Kruis Ziekenhuis een afspraak heeft met uw zorgverzekeraar.

Hoe kom ik erachter hoeveel een behandeling kost?

Voor de meeste ziekenhuisbehandelingen gelden vaste tarieven die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld. Dit zijn behandelingen uit het A-segment. De tarieven vindt u terug op de website van de Nederlandse Zorg autoriteit: NZa: http://www.nza.nl/

 

Voor de overige behandelingen stellen ziekenhuizen samen met zorgvezekeraars de tarieven vast. Dit zijn de zogenaamde 'passantentarieven' voor behandelingen uit het B-segment. Deze prijzen vindt u op onze website bij 'Vergoedingen'.

Hoe weet ik wat voor kwaliteit een ziekenhuis biedt?

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft een databank met gegevens over de kwaliteit van ziekenhuizen. Deze gegevens deelt de NVZ met de website http://www.kiesbeter.nl/. Dit is een voorlichtingswebsite waarop zorg van ziekenhuis vergeleken wordt. Hier kunt u zien hoe goed een ziekenhuis op een bepaalde behandeling 'scoort'.

Hoe weet ik met welke ziekenhuizen mijn zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt?

Uw zorgverzekeraar heeft deze informatie waarschijnlijk op de website geplaatst. Kunt u dit niet zo snel vinden, neem dan (telefonisch) contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt ook hier klikken om te zien met wie het Rode Kruis Ziekenhuis afspraken heeft.

Wat is er veranderd in de financiering van medicijnen tegen kanker 

Sinds 1 januari 2015 is de financiering van een aantal medicijnen tegen kanker gewijzigd. Een aantal medicijnen mag alleen nog door het ziekenhuis worden uitgegeven. Wat er veranderd is leest u hier

Ik heb een factuur ontvangen en heb daar een vraag over

Lees de veelgestelde vragen over facturen

Paginaopties: