Transferverpleging

De transferverpleegkundige behandelt de aanvraag op het gebied van de zorgvoorzieningen. Zij is de bemiddelaar tussen patiënt, mantelzorger en de professionele zorg.

Ontslag maar nog niet naar huis 

Wanneer u als patiënt het ziekenhuis mag verlaten en (nog) niet geheel zonder hulp thuis kunt functioneren, komt de transferverpleegkundige in actie. Zij stelt vast voor welke hulp of voorziening u, na ontslag uit het ziekenhuis, in aanmerking komt.

 

Het kan hierbij gaan om levering van hulpmiddelen, thuiszorg, zorg in een verpleeghuis of kortdurende zorg in een verzorgingshuis.

 

Wanneer u alleen huishoudelijke zorg nodig heeft, dient u dit zelf te regelen. De transferverpleegkundige kan u vertellen hoe en waar waar u terecht kunt voor deze zorg.

Voor wie

Transferverpleging is er in principe voor iedereen die in het ziekenhuis ligt en van wie de artsen verwachten dat hij/zij hulp nodig heeft na het verblijf in het ziekenhuis. Dan dient de verpleging of behandelend arts een aanvraag in voor een consult met  de transferverpleegkundige.

Kosten

Aan de hulp van de transferverpleging zijn voor u geen kosten verbonden. Voor de eventuele zorg die zij aanvragen wel.

 

Voor thuiszorg en zorg in een verpleeg- of verzorgingshuis betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van onder meer uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent hoe hoog de eigen bijdrage in uw geval is.

Afspraak maken

De aanvraag voor zorg kunt u zelf, de arts of verpleegkundige indienen. De transferverpleegkundigen zijn maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur aanwezig. Zij zijn op deze dagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur (via de receptie van het Rode Kruis Ziekenhuis: 0251-265555). Het e-mailadres is: transfer@rkz.nl

 

Links

http://www.hetcak.nl/

 

Paginaopties: