Spoedpost Beverwijk
Heeft u klachten die niet kunnen wachten? Dan zorgt de Spoedpost ervoor dat u zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt. Bij de Spoedpost werken huisartsen, triagisten, verpleegkundigen en specialisten samen. Onze Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenspoedpost (HAP) werken nauw samen in een Spoedpost.
Huisartsenspoedpost
De huisartsenspoedpost in Beverwijk neemt waar voor alle huisartsen uit Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.
Patiënten van huisartsen uit aansluitende plaatsen kunnen terecht bij hun eigen huisartsenspoedpost:
- IJmuiden/Velsen-Zuid: Spoedpost Zuid Kennemerland: 023 – 2242526
- Assendelft en Krommenie: Huisartsenpost Zaanstreek: 075 – 6533000
- Limmen: Huisartsenpost Alkmaar: 072 – 5180618
Wie belt u wanneer?
- Tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag 8-17 uur): altijd eerst uw eigen huisarts
- Buiten kantooruren: Huisartsenspoedpost 0251 – 265265
Bel bij levensbedreigende situaties ALTIJD 112, zowel tijdens als buiten kantooruren.
Openingstijden huisartsenspoedpost
- Door de week van 17.00 uur tot de volgende morgen 8.00 uur
- In het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 08.00 uur
- Op erkende feestdagen 24 uur per dag
Spoedeisende Hulp
De Spoedeisende Hulp is 24 uur per dag open. Een deel van de patiënten wordt met de ambulance binnengebracht, een ander deel komt via de huisarts of huisartsenspoedpost. Komt u op eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp? Dan kunt u afhankelijk van de ernst en urgentie van de klachten worden doorverwezen naar de eigen huisarts of huisartsenspoedpost.
Een afspraak maken
Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot uw huisarts weer beschikbaar is, dan belt u eerst met de huisartsenspoedpost.
U krijgt een speciaal daartoe getrainde medewerker aan de telefoon. Zij luistert naar uw hulpvraag en onderzoekt aan de hand van vragen de ernst en urgentie van uw klachten.
Er zijn verschillende trajecten mogelijk:
- Telefonisch consult: Een bezoek is niet nodig, u krijgt telefonisch advies
- Consult op de huisartsenspoedpost: u wordt verzocht naar de huisartsenspoedpost toe te komen voor nader onderzoek
- Consult op de Spoedeisende Hulp: u wordt verzocht naar de Spoedeisende Hulp te komen voor nader onderzoek
- Visite: de visiterijdende huisarts komt naar u toe
- Ambulance: indien ingeschat wordt dat uw leven in gevaar kan zijn komt er een ambulance naar u toe
De huisartsenspoedpost werkt alleen op afspraak. Zo kunnen we lange wachttijden bij de post vermijden en iedereen zo efficiënt mogelijk helpen.
Het is dus niet de bedoeling dat u zomaar langskomt.
Wat neemt u mee?
Als u verzocht wordt op de huisartsenspoedpost of Spoedeisende Hulp te komen, neem dan uw identiteitsbewijs, verzekeringspasje en actuele medicatieoverzicht mee. Heeft u geen actueel medicatieoverzicht? Neem dan de verpakking(en) van uw medicijn(en) mee.
Thuisarts.nl
Kijk ook eens op de website Thuisarts.nl, een website met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid gemaakt door artsen. Hierop krijgt u adviezen over wat u zelf kan doen om gezond te blijven en klachten aan te pakken. Ook staat duidelijk aangegeven wanneer het nodig is om naar de huisarts te gaan.
Aandoeningen en behandelingen
Meer informatie
Op onze folders-website leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.
Huisregels Huisartsenspoedpost
Patiënten worden alleen gezien als eerst telefonisch een afspraak is gemaakt.
- Per patiënt maximaal twee begeleiders mee in de spreekkamer. Bij drukte op de post wordt extra begeleiders verzocht plaats in de wachtruimte vrij te maken.
- Roken is op de huisartsenspoedpost verboden.
- Het gebruik van alcohol is op de huisartsenspoedpost verboden.
Het onder invloed zijn van alcohol op de huisartsenspoedpost is niet toegestaan. - Het gebruiken of het onder invloed zijn van drugs op de huisartsenspoedpost is niet toegestaan.
- Wapenbezit, diefstal, vandalisme, fysiek en verbaal geweld zijn op de huisartsenspoedpost niet toegestaan. Van overtreding wordt aangifte gedaan bij de politie. Overtreders worden aan de politie overgedragen. In alle gevallen worden gemaakte kosten verhaald op de overtreder.
- Telefoongesprekken worden ten behoeve van de kwaliteitsborging opgenomen en kunnen zo nodig ook gebruikt worden bij aangifte bij de politie.
- Aanwijzingen van medewerkers van de huisartsenspoedpost en de beveiliging dienen opgevolgd te worden. Het overtreden van de regels of niet opvolgen van aanwijzingen, kan leiden tot een waarschuwing of toegangsontzegging van de huisartsenspoedpost.
- Iedereen wordt geacht zelf over zijn of haar eigendommen te waken. De huisartsenspoedpost is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van medewerkers, patiënten en begeleiders.
Eigen risico zorgverzekering
HAP: geen eigen risico
Een bezoek aan de huisarts en huisartsenspoedpost wordt vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat niet ten laste van het eigen risico van uw zorgverzekering. Eventueel extra onderzoek (bijvoorbeeld een urinekweek of een röntgenfoto) gaat wel ten laste van uw eigen risico.
SEH: wél uw eigen risico
De kosten voor een bezoek aan de SEH komen wel ten laste van het eigen risico van uw zorgverzekering.
Folder
Meer informatie over de Spoedpost vindt u in de folder Spoed Eisende Hulp.
Alle rechten voorbehouden © 2023 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk