Specialisten en behandelaren Obesitascentrum
U wordt behandeld door een team van deskundigen uit verschillende vakgebieden. Zo krijgt u te maken met een chirurg, obesitasverpleegkundige en internist van het RKZ Obesitascentrum en een psycholoog, arts, diëtist en bewegingsdeskundige van de Nederlandse Obesitas Kliniek. De deskundigen hebben wekelijks overleg over uw situatie en passen hier de behandeling op aan. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke zorg.
Dr. H.A. Cense
Chirurg
‘Obesitas is een ziekte. Mensen met deze ziekte hebben recht op een serieuze benadering en een serieuze behandeling. Die krijgen ze bij ons.‘
Dr. H.A. Cense werkt sinds 2006 als obesitas-chirurg in het RKZ en heeft vele honderden patiënten geopereerd. Daarnaast geeft dr. Cense met regelmaat onderwijs aan nieuwe chirurgen. Samen met het UMC werkt dr. Cense mee aan diverse wetenschappelijke studies op het gebied van obesitas.
Dr. A. Demirkiran
Chirurg
‘Door een operatie verschillende obesitas gerelateerde ziektes, zoals suikerziekte, COPD, gewrichtsklachten en hartklachten te verbeteren en zelfs genezen is een hele dankbare, levensverlengende verrichting.’
Dr A. Demirkiran is sinds begin 2014 werkzaam in het RKZ en gespecialiseerd in obesitas- en andere buikoperaties. Inmiddels is dr. Demirkiran ook één van de chirurgen-opleiders binnen het RKZ en verantwoordelijk voor de interne wetenschappelijke onderzoeken.
Dr. H. Goei
Chirurg
Dr. F.H.W. Jonker
Chirurg
‘Patiënten met morbide obesitas zijn lichamelijk en/of psychisch vastgelopen in hun eigen lichaam en leven daardoor in een gevarenzone met een beperkte levensverwachting. Tot nu toe bieden de bariatrische ingrepen de beste kans op doorbreking van deze patstelling.’
Dr. Jonker is sinds begin 2018 werkzaam in het RKZ en heeft daarvoor veel ervaring opgedaan in het Medisch Centrum Leeuwarden en Universitair Medisch Centrum Groningen. Dr. Jonker is gespecialiseerd in kijkoperaties, waaronder obesitas-chirurgie.
Drs. T. de Nijs
Internist
Drs. De Nijs is sinds mei 2017 werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis als internist.
Mevr. M. Apaydin
Psysician Assistent
Mevr. P.C.M. ten Brug
Obesitasverpleegkundige
‘Het is belangrijk om laagdrempelig te zijn, zodat patiënten je makkelijk kunnen bereiken.’
Sinds 2007 is obesitasverpleegkundige Petra het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Zij begeleidt het obesitas-spreekuur, waarin zij een actieve rol heeft. Controles en bijspuiten van de maagbanden voert zij zelfstandig uit.
Mevr. K. Hartog-Moed
Operatieplanner
‘Het is voor de patiënt ter voorbereiding op hun operatie van groot belang dat zij ruim van te voren worden geïnformeerd over hun operatiedatum.’
Sinds april 2017 werkt Karin behalve op het secretariaat chirurgie bij het obesitascentrum als planner van alle Bariatrische operaties. Karin plant de operaties en informeert de patiënten hierover.
Mevr. J. Schoen
Secretaresse
‘We begeleiden het proces voor de patiënten vanaf het eerste telefonische contact tot aan en na de operatie.’
José is sinds 2020 werkzaam in het RKZ als secretaresse, zij heeft vanuit het Obesitascentrum RA-Medical ervaring met de zorg voor patiënten met obesitas. José ondersteunt het behandelteam.
Mevr. S. van Stralen
Obesitasverpleegkundige
‘’Door nauw contact te hebben met patiënten via verschillende kanalen, begeleiden we het proces van onze patiënten zo optimaal mogelijk.’’
Silvia is sinds 2014 werkzaam in het RKZ als (gespecialiseerd) verpleegkundige. Zij heeft zowel op de verpleegafdeling als op de polikliniek ervaring met de zorg voor patiënten met obesitas. In 2019 kwam zij vast in het behandelteam voor obesitas patiënten. Silvia begeleidt net als Petra het spreekuur voor nieuwe- en controle patiënten.
Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.
Alle rechten voorbehouden © 2023 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Alle rechten voorbehouden © 2022 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk