Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is een vormgevende en functie-herstellende chirurgische behandeling van gebreken en beschadigingen van het lichaam.

 

De bijzondere operatietechnieken van de cosmetische chirurgie, de brandwonden-chirurgie, de reconstructieve chirurgie en de handchirurgie vormen samen het vak plastische chirurgie. 

Expertises

Reconstructieve chirurgie van patiënten met (brandwonden)littekens is een belangrijk onderdeel van het werk van de plastisch chirurgen in het RKZ. 

 

De chirurgen maken vast deel uit het multidisciplinaire brandwondenteam in het Brandwondencentrum Beverwijk van het Rode Kruis Ziekenhuis, dat in Nederland een topklinische functie vervult en wereldwijde bekendheid geniet. 

 

Het RKZ heeft daarnaast een speciale afdeling Handchirurgie. De handchirurgen (plastisch chirurgen), handtherapeuten en gipsmeesters werken op deze afdeling nauw samen. De handchirurgie van het RKZ is Europees erkend als 'Hand Trauma Centre', één van de vijf in heel Europa. Lees verder

 

De plastisch chirurgen van het RKZ maken ook deel uit van het multidisciplinaire team van het Borstcentrum van het RKZ.  Bij de behandeling van vrouwen (en mannen) met een goed- of kwaardaardige afwijking aan de borst, zijn de plastisch chirurgen gepsecialiseerd in de borstreconstructie

 

Tot slot kunt u bij particuliere kliniek van de plastisch chirurgen ook terecht voor cosmetische behandelingen