Neurochirurgie

Balienummer
Balie C, wachtruimte C2
Contact
Telefoon: 0251-265642
Wachttijd polikliniek
14 kalenderdagen
Dit is het aantal dagen vanaf het moment dat u een afspraak maakt, tot het moment dat u terecht kunt op de polikliniek. (peildatum: 04-08-2020)

Op afspraak of in overleg

Een bezoek aan de neurochirurg van het RKZ gaat altijd op afspraak. Uw huisarts of specialist verwijst u door. Heeft u geen verwijsbrief, of wilt u komen voor een 'second opinion', dan overlegt u eerst met de polikliniekassistente Neurochirurgie. Per geval wordt beoordeeld of iemand zonder reguliere verwijzing door de neurochirurg gezien kan worden. 

De afspraak 

Een eerste consult of intakegesprek duurt 20 tot 30 minuten. De duur hangt af van uw probleem. Vaak is het mogelijk al bij een eerste bezoek een diagnose te stellen, advies te geven of eventueel een operatie te plannen.

 

Een vervolgconsult duurt ongeveer 15 minuten. Dit tweede consult is meestal een vervolggesprek na een bedenktijd, of het is een afspraak na een verrichting van een extra onderzoek. 

Wachten 

Het is in de loop der jaren steeds drukker geworden op de poli. Uiteraard doen we ons best voor een soepel verloop van het spreekuur, want we willen u niet onnodig laten wachten. Toch kan het voorkomen dat u soms wat langer moet wachten door onvoorziene gebeurtenissen. De polimedewerkers brengen u hiervan op de hoogte. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

De assistentes 

De polikliniekassistentes van de poli Neurochirurgie zijn ook de medisch secretaresses. Eén van de assistentes is ook gediplomeerd doktersassistente. Zij ondersteunt de neurochirurg tijdens het spreekuur ook bij het verzorgen van de wonden, verwijderen van hechtingen, verbinden en zwachtelen van wonden, het registreren van wondinfectie (POWI) en het doen van basismetingen, zoals bloeddrukmeting en pijnregistratie (VAS). Ook geeft zij advies over wondtoilet.

 

Daarnaast ontvangen beide assistentes/secretaresses u aan de balie wanneer u zich meldt. En wanneer u de afdeling neurochirurgie belt, staan zij u te woord. Zij maken de vervolgafspraken en waar nodig geven zij ook aanvullende informatie.

 

Daarnaast verrichten zij administratieve taken, zoals de correspondentie naar uw  huisarts, bereiden de spreekuren voor voor de volgende dagen en regelen de operatieplanning en opnames. 

Ligging/route

Balie C en wachtruimte C2  vindt u op de begane grond van het ziekenhuis. 

Paginaopties: