IVF-poli

Polikliniek voor In Vitro Fertilisatie: kunstmatige bevruchting buiten de baarmoeder. De polikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis werkt samen met het IVF-laboratorium van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Contact
Telefoon: 0251 265684
Wachttijd polikliniek
70 kalenderdagen
Dit is het aantal dagen vanaf het moment dat u een afspraak maakt, tot het moment dat u terecht kunt op de polikliniek. (peildatum: 04-08-2020)
Bijzonderheden

Zie Fertiliteitpoli

Uitgebreide omschrijving

Een van de mogelijkheden om zwanger te raken bij het uitblijven van een zwangerschap is In Vitro Fertilisatie (IVF): bevruchting van de eicel buiten de baarmoeder (in het laboratorium). Koppels met een onvervulde kinderwens kunnen voor een IVF-behandeling bij het Rode Kruis Ziekenhuis terecht. Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt hierbij samen met het VU medisch centrum in Amsterdam. 

Praktisch

De IVF-polikliniek van het RKZ maakt onderdeel uit van de Fertiliteit (= vruchtbaarheids)polikliniek van het ziekenhuis. De polikliniek is vooral voor mensen uit de regio erg praktisch bij het plannen van de vaak vele afspraken die nodig zijn voor de behandeling. Zij hoeven niet ver te reizen voor de consulten en onderzoeken, waarvan de meeste plaatsvinden in het RKZ. Voor de daadwerkelijke bevruchting en het terugplaatsen van het embryo (de bevruchte eicel) zijn afspraken in het VUmc nodig. 

Folder 

In de folder 'IVF samenwerking RKZ en VU' vindt u uitgebreide informatie over een IVF-behandeling in het RKZ.

Paginaopties: