Sponsortocht levert ruim 6000 euro op voor brandwondencentra

16 september 2019

Een voormalig patiënte van het Brandwondencentrum (BWC) heeft ons gevraagd of zij het onderzoek van het BWC zou kunnen steunen omdat ze heel tevreden was over haar verblijf. Het geld dat ze beschikbaar wilde stellen zou bij elkaar worden gebracht via een sponsortocht van een vriend van haar die naar de Noordkaap zou rijden.

Inmiddels is de vriend terug van zijn race. Op 12 september kwamen de voormalig patiënte en de vriend, mét de auto waarmee hij de race heeft gereden, een cheque van 2000 euro overhandigen voor de Phoenix Foundation in Kaapstad en ruim 4000 euro voor de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland.

 

Het geld voor de VSBN is bedoeld om voor toekomstig onderzoek camera’s te kopen. De Phoenix Foundation gebruikt het geld voor kindvriendelijke behandeling van ernstig verbrande kinderen (in het kinderbrandwondencentrum in Kaapstad), maar ook voor revalidatie, nazorg en psychosociale zorg. Daarnaast geeft de Phoenix Foundation preventie lessen op scholen in townships. We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze prachtige gift!

Paginaopties: