RKZ-Plastisch Chirurg Paul van Zuijlen op missie in Tanzania

13 juni 2018

Begin juni is RKZ-Plastisch Chirurg Paul van Zuijlen samen met collega Plastisch Chirurg Matthijs Botman, Anesthesist Jan Brommundt en het begeleidende team van Dokters van de Wereld vertrokken op missie naar Tanzania

In Nederland is het normaal dat een kind geopereerd kan worden als dat nodig is. In Tanzania is dit niet het geval. Een operatie is meestal te duur, het ziekenhuis te ver weg of er zijn simpelweg geen goed opgeleide chirurgen. Relatief veel kinderen in Tanzania lopen ernstige brandwonden op omdat er vaak op open vuur wordt gekookt. Meestal lijden deze kinderen maandenlang, soms jarenlang aan pijnlijke brandwonden en verminkingen omdat de kennis over brandwondenzorg ontbreekt. Paul van Zuijlen en collega's zullen de komende weken niet alleen opereren, maar ook lesgeven aan de lokale dokters.

Weblog

Dagelijks houdt Paul van Zuijlen – indien de omstandigheden dit toelaten – een weblog bij. Wilt u op de hoogte gehouden worden van Paul van Zuijlen zijn missie in Tanzania? Klik dan hier voor zijn meest recente blog.

Paginaopties: