RKZ neemt actie tegen 'no shows'

19 april 2018 - Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk gaat vanaf 1 mei met een SMS-bericht patiënten herinneren aan hun afspraken in het ziekenhuis. In de praktijk blijkt dat veel patiënten hun afspraak vergeten of om een andere reden niet verschijnen. 

Dat is jammer voor de betreffende patiënt, maar zeker ook voor anderen. In de tijd die gereserveerd was voor een patiënt die niet komt, kan namelijk een andere patiënt geholpen worden, wat kortere wachttijden ten goede komt.

12.000 'no shows' 

Jaarlijks gaan er zo’n twaalfduizend afspraken niet door omdat patiënten niet verschijnen, zonder tijdig af te zeggen. Door onze informatievoorziening aan patiënten uit te breiden willen we ‘no shows’ terugdringen en onze dienstverlening verbeteren.

 

Het SMS-bericht wordt drie werkdagen voor de betreffende afspraak aan de patiënt verzonden. Overigens krijgt niemand ongevraagd een SMS-bericht. De poli vraagt patiënten eerst toestemming of ze gebruik willen maken van deze gratis service.

Boete

Sinds 2011 mogen ziekenhuizen een boete sturen (van circa 45 euro) naar patiënten die niet komen opdagen. Het Rode Kruis Ziekenhuis kiest er bewust voor om in eerste instantie geen rekeningen te sturen. Wij zetten liever alles op alles om onze patiënten maximaal te informeren en te herinneren aan hun afspraak.

Paginaopties: