Recepten medicijnen vanaf 1 november elektronisch verstuurd

31 oktober 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis start op 1 november met het elektronisch versturen van recepten voor medicijnen naar de apotheek van de patiënt.

We hebben hiervoor een convenant ondertekend met apothekersverenigingen ACMK en CAVH en Heliomare. Daardoor is het voor de arts niet nodig om een papieren recept mee te geven.

 

Poliklinisch apotheker Felix Korving (RKZ): "Door het tekenen van het convenant kunnen de specialisten rechtstreeks digitaal recepten versturen naar alle aangesloten openbare apotheken in de regio (Beverwijk, Castricum, Heemskerk, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord en -Zuid, Velserbroek, Zandvoort, Heemstede, Haarlem, Bloemendaal en Bennebroek). Dit is goed voor de medicatieveiligheid, want het recept komt rechtstreeks binnen in het apothekerssyteem van de openbare apotheek. Dit voorkomt fouten door handmatige overname van het recept. Het is fijn dat het nu mogelijk is om naast de poliklinisch apotheek, nu ook recepten direct naar de openbare apotheek te kunnen versturen. Dat geeft de patiënt meer keuzevrijheid en zorgt dat papieren recepten in de meeste gevallen niet meer nodig zijn. We zijn nog in overleg met andere apothekersverenigingen om de dekkingsgraad verder op te voeren."

 

Meer informatie? Een overzicht van de voorgeschreven medicatie is te zien op Mijn.RKZ.nl

 

Op de foto staan van links naar rechts Chantal Fleers-Luntz (apotheek Donker te Beverwijk), Kees Broekman (manager Zorg RKZ), Albert Burger (Heliomare) en Felix Korving (poliklinische apotheker RKZ).

Paginaopties: