Geboortezorg Midden Kennemerland heet voortaan IJmond Geboortezorg

22 oktober 2019

Met de lancering van de nieuwe site www.ijmondgeboortezorg.nl maakte de integrale geboortezorg organisatie (IGO) Geboortezorg Midden Kennemerland op donderdag 17 oktober haar nieuwe naam bekend. Vanaf nu heet de samenwerkingsorganisatie voor geboortezorg IJmond Geboortezorg. Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt binnen IJmond Geboortezorg intensief samen met zorgverleners in de regio.

Binnen IJmond Geboortezorg wordt alle zorg rondom zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, de kraamtijd en de verandering naar ouderschap verzorgd vanuit één organisatie. De (aanstaande) zwangere met haar partner en hun (ongeboren) kind staan centraal in alles wat IJmond Geboortezorg doet. Het voordeel van deze intensieve samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden en echoscopisten vanuit één organisatie is dat alle professionals én alle cliënten goed weten waar ze aan toe zijn. Bovendien is er een goede samenwerking met andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld de huisarts, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog, Jeugdgezondheidszorg en medisch specialisten.

 

De zorgverleners binnen IJmond Geboortezorg werken volgens de hoogste standaarden en spreken elkaar vaak dagelijks. Zo zorgen ze voor duidelijkheid en streven ze naar de beste zorg voor iedereen! Waar mogelijk en gewenst levert IJmond Geboortezorg de zorg zo dicht mogelijk bij huis of zelfs bij de zwangere en kraamvrouw thuis. Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat er medische zorg nodig is die we thuis of in de wijk niet kunnen geven, dan is alles voorhanden in het Rode Kruis Ziekenhuis. Het kan ook voorkomen dat de zorg deels thuis en deels in het ziekenhuis wordt gegeven. Alles gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de (aanstaande) zwangere en haar partner.

 

De naam IJmond Geboortezorg past mooi bij de regio waar alle zorg rondom geboorte wordt verleend; te weten Beverwijk, Heemskerk, Castricum, IJmuiden, Velsen, Uitgeest en direct omliggende dorpen. Ga voor meer informatie naar www.ijmondgeboortezorg.nl.

Paginaopties: