Nieuws

Waarschuwing: oud & nieuw gevaarlijkste twee dagen van het jaar

21 december 2018

In vergelijking met andere dagen in het jaar is het risico op brand en brandwondenongevallen het grootst op 31 december en 1 januari. Tijdens deze dagen is er 4,5 keer meer risico op brand. Het risico op brandwonden neemt tijdens oud & nieuw zelfs met 6 keer toe. "Wij bereiden ons nu al voor, want elk jaar weer is het raak tijdens de feestdagen. We zien in het brandwondencentrum dan patiënten met soms zeer ernstige brandwonden binnenkomen, veroorzaakt door een simpele kop hete thee of het bijvullen van de spiritusbrander van het gourmetstel", aldus Prof. dr. Paul van Zuijlen - plastisch chirurg in het Brandwondencentrum Beverwijk van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lees verder

Promotieonderzoek naar de invloed van bloedplaatjes op genezing van brandwonden

14 december 2018

Bloedplaatjes spelen een voorname rol bij de stolling van bloed in een wond. Maar ze hebben nog andere functies: ze zijn belangrijk bij onze afweer en ze zitten vol met groeifactoren die wondgenezing stimuleert. Het onderzoek Over bloedplaatjes en brandwonden van Rosemarie Marck bestudeert de invloed van bloedplaatjes op de genezing van brandwonden én de kwaliteit van het litteken. Zou een geconcentreerde vorm van bloedplaatjes, ook wel bloedplaatjesrijk plasma genoemd, voor een versnelde genezing zorgen en daarmee mogelijk minder littekenvorming? Marck promoveert op 14 december 2018 bij Amsterdam UMC. Haar onderzoek is uitgevoerd op het Brandwondencentrum Beverwijk onder leiding van promotoren prof. Esther Middelkoop en prof. Roelf Breederveld. 

Lees verder

Chirurgen RKZ Obesitascentrum voldoen opnieuw aan kwaliteitscriteria

27 november 2018

Dr. Frederik Jonker is sinds april 2018 in dienst bij het Rode Kruis Ziekenhuis. Vanaf april heeft hij ruim 100 Gastric Bypass-operaties uitgevoerd. Alle chirurgen van het RKZ Obesitascentrum voldoen hiermee in 2018 wederom aan de hoogste kwaliteitscriteria op het gebied van maagverkleiningen.

Lees verder

Leestip: Onvoorspelbaarheid is gevaarlijkst

20 november 2018

In de sporthal De Walvis werden gisteren honderden 13 en 14 jarigen ingeënt met een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Dat is een zeer ernstige infectieziekte die de afgelopen twee jaar veel vaker voorkomt dan in de vijftien jaar ervoor. 

Lees verder

Patiënten geven dagbehandeling oncologie een 9

19 november 2018

Op de dagbehandeling oncologie krijgen patiënten die voor hun laatste behandeling komen een evaluatieformulier. Hierin worden vragen gesteld over de zorg op de dagbehandeling oncologie, zoals correcte informatieverstrekking, bereikbaarheid van de dagbehandeling oncologie en hoe patiënten de zorg op de dagbehandeling oncologie ervaren hebben.

Lees verder

“De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”

13 november 2018

In de afgelopen zes weken was het bij 18 incidenten raak en werden er 40 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een Koolmonoxide(CO)-vergiftiging.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm. “De kou heeft in Nederland nog niet eens ingezet en nu zien we al zoveel ongevallen. En dat terwijl de piekperiode met CO-ongevallen de komende maanden nog plaats gaat vinden.” aldus Jet Vroege, dossierhouder Koolmonoxide Brandweer Nederland. “De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”.

Lees verder

Kijktip: plastisch chirurg Paul van Zuijlen bij Nieuwsuur

6 november 2018

Maandag 5 november was plastisch chirurg en directeur van het Brandwondencentrum Beverwijk Paul van Zuijlen te gast bij Nieuwsuur.

Lees verder

Rondleiding leerlingen Nova College

2 november 2018

Gister kwamen 26 vierdejaars vmbo-leerlingen met specifieke interesse voor de mbo-opleidingen verpleegkunde en verzorgende van het Nova College een schoolbezoek brengen aan het RKZ.

Lees verder

Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.

1 november 2018

Deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Het thema van dit jaar luidt: ‘Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar’. 

Lees verder

Informatie RKZ Obesitascentrum voor patiënten MC Slotervaart

26 oktober 2018

Vanwege het faillissement van het MC Slotervaart, krijgt het RKZ Obesitascentrum veel vragen van patiënten die zich hadden aangemeld of al ingepland stonden voor een maagverkleining (Gastric Bypass of Gastric Sleeve) in het MC Slotervaart. 

Lees verder

Paginaopties: