Nieuws

Kinderafdeling RKZ ontvangt Zilveren Smiley

28 november 2019

Wat verlegen loopt Christiaan (3 jaar) naar voren om de oorkonde van de Zilveren Smiley aan te nemen. Hij is één van de kinderen die, samen met zijn ouders, heeft meegedaan aan het kwaliteitsonderzoek naar de Zilveren Smiley op de Kinder- en dagbehandelingsafdeling die het RKZ op 28 november ontving. De Zilveren Smiley is een kwaliteitsinstrument om de kwaliteit van zorg te meten. Daarbij richt Stichting Kind en Ziekenhuis zich op kind- en gezinsgerichte zorg.

Lees verder

Meekijkconsult huisarts van start

19 november 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Huisartsenvereniging Midden Kennemerland werken samen aan het project 'meekijkconsult'. Het meekijkconsult geeft huisartsen de mogelijkheid om eenmalig medisch specialistische zorg te raadplegen. De huisarts blijft hierbij hoofdbehandelaar. Voordeel voor patiënten is dat het meekijkconsult niet ten koste gaat van het eigen risico.

Lees verder

Recepten medicijnen vanaf 1 november elektronisch verstuurd

31 oktober 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis start op 1 november met het elektronisch versturen van recepten voor medicijnen naar de apotheek van de patiënt.

Lees verder

Nieuwe locatie voor Vaccinatiepunt

25 oktober 2019

Gaat u op reis? Voor sommige bestemmingen worden vaccinaties aangeraden. Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft op dinsdagavond een reizigersspreekuur van 'Vaccinatiepunt' voor gezondheidsadviezen, vaccinaties en malariarecepten. Deze Vaccinatiepoli is buiten kantoortijden geopend.

Lees verder

Geboortezorg Midden Kennemerland heet voortaan IJmond Geboortezorg

22 oktober 2019

Met de lancering van de nieuwe site www.ijmondgeboortezorg.nl maakte de integrale geboortezorg organisatie (IGO) Geboortezorg Midden Kennemerland op donderdag 17 oktober haar nieuwe naam bekend. Vanaf nu heet de samenwerkingsorganisatie voor geboortezorg IJmond Geboortezorg. Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt binnen IJmond Geboortezorg intensief samen met zorgverleners in de regio.

Lees verder

Van elkaar leren door ziekenhuisoverstijgende analyse calamiteiten

21 oktober 2019

Alle 28 regionale ziekenhuizen verenigd in de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), waaronder ook het RKZ, delen sinds begin dit jaar hun calamiteitenrapportages om ook op dit gebied van elkaar te kunnen leren. Het Nivel gaat in samenwerking met de SAZ onderzoeken welke leerpunten en nieuwe inzichten worden gevonden na een integrale, ziekenhuisoverstijgende analyse van deze rapportages. Op deze manier moet een duurzame, betrouwbare werkwijze voor de analyse van calamiteiten op ziekenhuisoverstijgend niveau tot stand komen.

Lees verder

Leestip: 1000e baby Teun is alle concurrentie te snel af

10 oktober 2019

Op maandag 7 oktober is de 1000e baby van 2019 in ons ziekenhuis geboren!

Pip (2 jaar) zorgt nu al goed voor haar broertje Teun. Teun werd veel te vroeg geboren maar mag gelukkig gezond en wel met de trotse ouders mee. 

Lees verder

Voor U magazine - september 2019

8 oktober 2019

Voor U is het patientenmagazine van het Rode Kruis Ziekenhuis. In deze editie leest u onder andere:

 

  • Programma Open Huis op 12 oktober 2019
  • Keuken in de spotlights
  • 10 jaar Geriatrie in het RKZ
  • En meer…

 

U kunt het magazine hier digitaal lezen.

Kinderen uit RKZ als eerst in nieuwe Ballorig

7 oktober 2019

Op maandag 7 oktober opent een nieuwe vestiging van Ballorig in Beverwijk. Op zaterdag 5 oktober waren de kinderen uit het RKZ uitgenodigd om als eerste gasten te komen spelen. 

Lees verder

Leestip: 'Vijftig bloedchagrijnige mensen in één huis'

4 oktober 2019

Het is Stoptober. In heel Nederland helpen rokers en niet-rokers elkaar om te stoppen met roken.

Lees verder

Paginaopties: