Nieuws

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: ‘De lean-filosofie past goed bij complexe organisaties’

9 augustus 2018

Wie zijn de ‘nieuwe leiders’ en wat doen ze anders? Zorgbestuurder en hoogleraar Jaap van den Heuvel loopt voorop met de introductie van managementmethodes in de zorg. 

Lees verder

Telefonie storing Rode Kruis Ziekenhuis opgelost

6 augustus 2018

De Ziggo telefonie storing die ons maandagavond heeft getroffen, is opgelost.

Lees verder

Vervanging luchtbehandelingskasten

31 juli 2018

Per abuis stond in het Noordhollands Dagblad dat vanwege de vervanging van de luchtbehandelingskasten de operatiekamers 12 dagen gesloten zijn.

Lees verder

Drukte in de brandwondencentra

30 juli 2018

Het is op dit moment erg druk in de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam. Uit onderzoek weten we dat er zomers meer patiënten worden opgenomen in de centra dan in andere maanden. De zomerse temperaturen zorgen naast veel plezier namelijk ook voor extra (brand)gevaren en daarbij meer kans op brandwonden.

Lees verder

RKZ steunt boot RozeinWit tijdens Canal Parade Amsterdam

30 juli 2018

Op 4 augustus a.s. vaart RozeinWit mee in de Canal Parade te Amsterdam;  de eerste artsenboot op dit evenement. Het Rode Kruis Ziekenhuis draagt RozeinWit een warm, roze hart toe en is trots op de collega’s Karin Pool en Chris Rikers, die mede aan de wieg van de stichting staan.

Lees verder

'Meneer Happy Socks' - weblog geestelijke verzorgers

26 juli 2018

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk. Lees hier de weblog van juli 2018.

RKZ kiest voor verbouwen

19 juli 2018

Beverwijk - Het ziekenhuis gaat huidige locatie transformeren tot ziekenhuis van de toekomst.

 

Het Rode Kruis Ziekenhuis en Siemens Healthineers hebben besloten om geen geheel nieuw ziekenhuis te gaan bouwen. Samen met de gemeente is er grondig onderzoek gedaan naar een nieuwe locatie voor het ziekenhuis. Er is na dit onderzoek gekozen om verder te gaan met een grondige renovatie en uitbreiding op de huidige locatie aan de Vondellaan 13 in Beverwijk. 

Lees verder

RKZ Obesitascentrum bekroond met label Beste Zorg CZ

19 juli 2018

Elk jaar scoort zorgverzekeraar CZ alle obesitascentra op belangrijke indicatoren over de kwaliteit van de geleverde zorg bij maagverkleiningen én de lange termijn uitkomsten. Met dit predicaat geeft CZ aan dat het RKZ Obesitascentrum al jaren behoort tot één van de topcentra binnen de obesitas-zorg in Nederland en dat CZ de geleverde zorg en resultaten aanbeveelt aan haar patiënten.

Lees verder

Hoe herken je een tekenbeet? En wat moet je er tegen doen? RKZ-Internist Margreet Bartels geeft antwoord

Het tekenseizoen is weer begonnen. Teken zijn hele kleine beestjes, maar u kunt er flink ziek van worden. Hoe herkent u een tekenbeet? En wat moet u doen als u een tekenbeet hebt? Op al deze vragen geeft RKZ-Internist Margreet Bartels antwoord.

Lees verder

Voorlichtingsles voor basisschoolleerlingen over de gevolgen van roken

De longartsen en rookstopcoaches van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Basisscholen die de RKZ-professionals uitnodigen voor een informatieve les kunnen zich middels het formulier op de website inschrijven. De voorlichtingsles is bedoeld voor groep 8 en duurt 1 uur, van 12.00 tot 13.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees verder

Paginaopties: