Nieuws

Minder CT-scans nodig bij zwangeren met mogelijke longembolie

21 maart 2019

Dankzij slimme diagnostiek hoeven minder zwangere vrouwen met verdenking op een longembolie een potentieel schadelijke CT-scan te ondergaan. In een publicatie in de New England Journal of Medicine beschrijven internationale onderzoekers onder leiding van het LUMC een diagnostisch algoritme om het aantal CT-scans veilig terug te dringen.


Het onderzoek is, behalve in het LUMC, in 9 Nederlandse ziekenhuizen uitgevoerd: Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam; Erasmus MC, Rotterdam; UMCU, Utrecht; Haga Ziekenhuis en MC Haaglanden, beide in Den Haag; Rode Kruis ziekenhuis, Beverwijk; Flevo ziekenhuis, Almere; Gelre Ziekenhuis, Apeldoorn; Groene Hart Ziekenhuis, Gouda. Daarnaast deden 8 Franse ziekenhuizen en 1 ziekenhuis in Ierland mee.

Lees verder

Annebeth de Vries in LINDA. magazine: “Aan verbrandingen kleeft altijd een tragisch verhaal.”

20 maart 2019

‘’Het verdriet van de slachtoffers raakt me nog steeds. Door hen besef ik hoe waardevol mijn werk is.’’, vertelt Annebeth de Vries – Chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk. 

Lees verder

Telefonie storing Rode Kruis Ziekenhuis opgelost

18 maart 2019

De Ziggo telefonie storing die ons maandag heeft getroffen, is opgelost.

Lees verder

Het Rode Kruis Ziekenhuis duppt!

14 maart 2019

Voorzitter Raad van Bestuur Jaap van den Heuvel van het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk (RKZ) onthulde op donderdag 14 maart de dupp-zuil in het Atrium van het RKZ. 

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

14 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Succesvolle live-uitzending radio 5

11 maart 2019

Radio 5 besteedt deze week de hele week aandacht aan de Week van Zorg en Welzijn. Afgelopen maandag 11 maart waren zij met een twee uur durende live uitzending bij ons in het atrium te gast! 

Lees verder

Weblog geestelijk verzorgers: Afhankelijkheid

11 maart 2019

Meneer ligt in bed met een grote bult op zijn hoofd. Hij is gevallen in de badkamer. “Maar u mocht ook helemaal niet alleen uw bed uit”, zegt zijn overbuurvrouw. Dat weet hij best. Maar de verpleegkundigen hebben het zo druk. En hij dacht bij zichzelf: ‘Kom op, zo moeilijk kan het toch niet zijn’.

Lees verder

Kijktip! RKZ-Dermatoloog Marjolein Leenarts bij Editie NL

6 maart 2019

Het ene na het andere product wordt tegenwoordig ook vegan aangeboden. En nu is make-up ook aan de beurt. De HEMA adverteert met een 100 procent vegan-make-up-lijn. Ze gaan mee in de trend dat alles diervriendelijk moet zijn. Want vegan verkoopt, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook beter is.

Lees verder

Eerste Hart Hulp geopend op de Spoedeisende Hulp

5 maart 2019

Vanaf half januari is de Eerste Hart Hulp (EHH) op de Spoedeisende Hulp (SEH) geopend. De EHH is bedoeld voor de eerste opvang van mensen met hartklachten of een verdenking van hartklachten.

Lees verder

RKZ start met sportpoli

1 maart 2019

Op woensdag 13 maart start het RKZ met een sportpoli. Patienten met sportgerelateerde klachten kunnen op woensdag van 13:30 tot 14:30 terecht in een gezamenlijk spreekuur tussen orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. 

Lees verder

Paginaopties: