Nieuws

Maar liefst €15.000,- voor het Kinderbrandwondencentrum!

17 oktober 2018

De Heemskerkse Golfclub steunt bij hun 30-jarig jubileum het Kinderbrandwondencentrum met een cheque van maar liefst €15.000 euro. 

Lees verder

Kijktip! RKZ-Chirurg Annebeth de Vries te zien bij RTL Nieuws & Hart van Nederland

11 oktober 2018

Vanavond, 11 oktober 2018, is RKZ-Chirurg Annebeth de Vries te zien bij RTL Nieuws & Hart van Nederland over de vleesetende bacterie Necrotiserende fasciitis. 

Lees verder

Overlijden door te late diagnose vleesetende bacterie

11 oktober 2018

Door te late diagnose overlijden patiënten aan necrotiserende fasciitis. Deze levensbedreigende onderhuidse infectie, ook wel ‘de vleesetende bacterie’ genoemd, verspreidt zich razendsnel door het lichaam en leidt binnen enkele uren tot ernstig ziek zijn en uitval van organen.

Lees verder

Verbouwing poli Gynaecologie

8 oktober 2018

Poli Gynaecologie wordt verbouwd. Daarom wordt er tijdelijk maar op 2 plaatsen spreekuur gedraaid. Hierdoor kan het zijn dat u wordt doorgestuurd naar (verpleeg)afdeling B3. Ook moet u rekening houden met mogelijk langere wachttijd voor u geholpen wordt. De verbouwing zal 23 oktober afgerond zijn. Daarna bent u weer welkom op onze mooie nieuwe poli. Onze excuses voor de overlast.

Kijktip! Klokhuis aflevering over brandwonden

8 oktober 2018

In de uitzending van dinsdag 9 oktober, staat David centraal. David (12 jaar) liep ernstige brandwonden op en werd daarvoor behandeld in het brandwondencentrum in Beverwijk. 

Lees verder

Check je ziekenhuis!

4 oktober 2018

De Nederlandse ziekenhuizen lanceren 4 oktober de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl. Met dit gezamenlijke initiatief geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken, ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen.

Lees verder

RKZ-chefkok Marcel Schumacher in het Algemeen Dagblad (AD) over Eet Geen Dierendag

4 oktober 2018

De keuken van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk bereidt vandaag voor het eerst een volledig vegetarisch menu, voor zowel personeel als patiënt ,,We spelen vaker in op speciale dagen en evenementen, zoals het WK voetbal. Op 4 oktober, Dierendag, leek dit ons een goed idee'', zegt chef-kok Marcel Schumacher. ,,We hopen er bewustwording mee te stimuleren. Dat mensen erbij stilstaan wat het eten van vlees doet, ook voor het milieu. En we willen laten zien dat eten zonder vlees goed, gezond en lekker kan zijn.''

Lees verder

RKZ behaalt Milieuthermometer Zorg Certificaat brons

4 oktober 2018

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft op 25 september van het Milieu Platform Zorg het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau brons ontvangen. Dit certificaat is 3 jaar geldig, mits we in de jaarlijkse controle aan de eisen blijven voldoen.

Lees verder

Resultaten ziekenhuisonderzoek 2018

3 oktober

Een verblijf in het ziekenhuis moet zo aangenaam mogelijk zijn, wat de reden ook is. Om de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen te meten, hield zorgverzekeraar UnitedConsumers een onderzoek onder 4000 respondenten. 

Lees verder

RKZ-rookstopcoach Pauline Haasbroek te gast bij NPO Radio 5

2 oktober

Op 2 oktober was RKZ-rookstopcoach Pauline Haasbroek te gast bij Bert Haandrikman op NPO Radio 5. Hier vertelde zij over Stoptober. Benieuwd welke tips Pauline geeft om te stoppen met roken? Luister dan hier het fragment terug. 

Paginaopties: