Nieuws

Promotieonderzoek naar de invloed van bloedplaatjes op genezing van brandwonden

14 december 2018

Bloedplaatjes spelen een voorname rol bij de stolling van bloed in een wond. Maar ze hebben nog andere functies: ze zijn belangrijk bij onze afweer en ze zitten vol met groeifactoren die wondgenezing stimuleert. Het onderzoek Over bloedplaatjes en brandwonden van Rosemarie Marck bestudeert de invloed van bloedplaatjes op de genezing van brandwonden én de kwaliteit van het litteken. Zou een geconcentreerde vorm van bloedplaatjes, ook wel bloedplaatjesrijk plasma genoemd, voor een versnelde genezing zorgen en daarmee mogelijk minder littekenvorming? Marck promoveert op 14 december 2018 bij Amsterdam UMC. Haar onderzoek is uitgevoerd op het Brandwondencentrum Beverwijk onder leiding van promotoren prof. Esther Middelkoop en prof. Roelf Breederveld. 

Lees verder

Poliklinieken en KCC eerder dicht op 24 en 31 december

14 december 2018

Op maandag 24 december en maandag 31 december sluiten de poliklinieken en het Klantcontactcentrum in het RKZ om 16:30u (i.p.v. 17:00u).

Kijktip! Prof. dr. Esther Middelkoop te zien over de ontwikkeling van het kweken van nieuwe huid

5 december 2018

Vanavond is prof. dr. Esther Middelkoop te zien over o.a. de huid. Zij vertelt over de bijzondere en innovatieve ontwikkeling van het kweken van nieuwe huid met huidcellen van de patiënt zelf. Kijken dus! NPO 2 (NTR Focus) om 20.45 uur.

Bronzen keurmerk Rode Kruis Ziekenhuis beloning voor resultaten

5 december 2018

Zorginstellingen zijn doorgaans grootverbruikers van energie, water en voedsel. Via een Green Deal onderstrepen zorginstellingen het belang om de instellingen versneld te verduurzamen. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) ondertekende als een van de eerste instellingen de Green Deal. Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het uitvoeren van een tal van belangrijke duurzaamheidsmaatregelen. Op 4 december nam Jaap van de Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur RKZ het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg in ontvangst.

Lees verder

Sinterklaas in het RKZ

5 december 2018

Chefkok Marcel Schumacher is weer klaar voor de Sint en maakte iets lekkers voor elk kind! 

Lees verder

Muziek in het atrium!

4 december 2018

In de aanloop naar Kerst treden diverse artiesten op in het atrium van ons ziekenhuis. Van dinsdag 11 t/m vrijdag 21 december 2018 bent u van harte welkom om met ons mee te kijken en te luisteren naar de gastoptredens.
Mis het niet!

Lees verder

Chirurgen RKZ Obesitascentrum voldoen opnieuw aan kwaliteitscriteria

27 november 2018

Dr. Frederik Jonker is sinds april 2018 in dienst bij het Rode Kruis Ziekenhuis. Vanaf april heeft hij ruim 100 Gastric Bypass-operaties uitgevoerd. Alle chirurgen van het RKZ Obesitascentrum voldoen hiermee in 2018 wederom aan de hoogste kwaliteitscriteria op het gebied van maagverkleiningen.

Lees verder

Leestip: Onvoorspelbaarheid is gevaarlijkst

20 november 2018

In de sporthal De Walvis werden gisteren honderden 13 en 14 jarigen ingeënt met een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Dat is een zeer ernstige infectieziekte die de afgelopen twee jaar veel vaker voorkomt dan in de vijftien jaar ervoor. 

Lees verder

Patiënten geven dagbehandeling oncologie een 9

19 november 2018

Op de dagbehandeling oncologie krijgen patiënten die voor hun laatste behandeling komen een evaluatieformulier. Hierin worden vragen gesteld over de zorg op de dagbehandeling oncologie, zoals correcte informatieverstrekking, bereikbaarheid van de dagbehandeling oncologie en hoe patiënten de zorg op de dagbehandeling oncologie ervaren hebben.

Lees verder

“De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”

13 november 2018

In de afgelopen zes weken was het bij 18 incidenten raak en werden er 40 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een Koolmonoxide(CO)-vergiftiging.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm. “De kou heeft in Nederland nog niet eens ingezet en nu zien we al zoveel ongevallen. En dat terwijl de piekperiode met CO-ongevallen de komende maanden nog plaats gaat vinden.” aldus Jet Vroege, dossierhouder Koolmonoxide Brandweer Nederland. “De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”.

Lees verder

Paginaopties: