Nieuws

Kijktip: Rookstopcoach Pauline Haasbroek bij NOS Journaal

19 augustus 2019

Afgelopen maandag 19 augustus was Rookstopcoach Pauline Haasbroek samen met haar patiënte Sonja de Ruijter te zien in het NOS zes uur journaal (vanaf 08:05) en NOS acht uur journaal. 

Lees verder

Bariatrisch chirurg Dr. Ramos bezoekt het RKZ

Vrijdag 2 augustus

Wij waren zeer vereerd dat dr. Almino Ramos, de huidige President van de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO) onlangs het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) bezocht. 

Lees verder

Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding op 1 augustus van kracht

Vanaf 1 augustus verbiedt de wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding het dragen van een nikab, boerka, integraalhelm of bivakmuts in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen. 

Lees verder

Verkiezing Beste Coschap 2019

28 juni 2019

Dit jaar behoorden wederom twee afdelingen van het Rode Kruis Ziekenhuis, Kindergeneeskunde en Psychiatrie, tot de genomineerden voor het Beste Coschap (2019) van het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Lees verder

Open huis

12 oktober 2019

Zet het alvast in uw agenda! Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseren we weer een open huis.

Lees verder

Onderzoek toont aan: operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

23 mei 2019

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode.

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Eerste Hart Hulp geopend op de Spoedeisende Hulp

5 maart 2019

Vanaf half januari is de Eerste Hart Hulp (EHH) op de Spoedeisende Hulp (SEH) geopend. De EHH is bedoeld voor de eerste opvang van mensen met hartklachten of een verdenking van hartklachten.

Lees verder

RKZ start met sportpoli

1 maart 2019

Op woensdag 13 maart start het RKZ met een sportpoli. Patienten met sportgerelateerde klachten kunnen op woensdag van 13:30 tot 14:30 terecht in een gezamenlijk spreekuur tussen orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. 

Lees verder

Paginaopties: