Nieuws

RKZ nummerweergave 085 in plaats van 0251

Dinsdag 7 juli wisselt het Rode Kruis Ziekenhuis van provider m.b.t de telefonie lijnen. Ter voorbereiding hierop zijn er vrijdag 3 juli jl. testen gedaan o.a. met het 06-verkeer. Nu blijkt nu dat al het uitgaande belverkeer naar een 06-nummer het nummer 085-0467500 meestuurt i.p.v. het vertrouwde nummer 0251-265555. U kunt dit nummer vertrouwen en beantwoorden.

 

Komende maandag, 6 juli, wordt gekeken of deze melding aangepast kan worden.

Excuses voor het ongemak

Nieuwe operatietechniek bij prostaatkanker maakt beter opsporen en verwijderen van uitzaaiingen mogelijk

22 juni 2020

In het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) – net zoals het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) onderdeel van het Prostaatkankernetwerk Nederland – is afgelopen week voor het eerst in Nederland een nieuwe techniek toegepast waarmee tijdens een robot-geassisteerde operatie lymfeklier-uitzaaiingen van prostaatkanker werden opgespoord en verwijderd. Een flexibele detector scant tijdens de operatie het lichaam van de patiënt en spoort, na toediening van een radioactief middel, lymfeklieruitzaaiingen op die voorheen lastig te vinden en operatief ingewikkeld te verwijderen waren. 

Lees verder

Coronatest via GGD

5 juni 2020

De afgelopen maanden hebben we bij het RKZ tests afgenomen bij mensen met een verdenking op COVID-19. Vanaf 1 juni is deze taak overgenomen door de GGD. Dat betekent dat de mogelijkheid om u te laten testen bij het RKZ is vervallen.

Lees verder

Intensivist Evelien vlogt voor NH Nieuws: "We maken ons klaar voor een tweede golf"

18 mei 2020

Zoals jullie zien, is die hele intensive care bijna leeg, dus dat is heel gunstig. Landelijk zien we dat natuurlijk ook, dat de COVID-patiënten per dag afnemen, en ook op de IC's zien we elke dag een mooie daling. Dat komt door alle maatregelen die we met elkaar genomen hebben, en dat geeft ook de intensivisten tijd om weer een beetje tot rust te komen", vertelt Evelien.

Lees verder

Informatie voor zwangeren over nieuwe coronavirus

26 mei 2020

Op dit moment heerst ook in Nederland een coronavirus- (COVID-19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, het Rode Kruis Ziekenhuis, de echocentra in de IJmond en de kraamzorgorganisaties in de regio IJmond, (www.ijmondgeboortezorg.nl) zijn er afspraken gemaakt omtrent de maatregelen tegen het Coronavirus. 

Lees verder

Leestip: Marius Touwen: 'Liever goede zorg dan geld'

23 april 2020

De grootaandeelhouder van Zorg van de Zaak (eigenaar van het RKZ) is duidelijk: 'Ik vind het ethisch onacceptabel om mensen dood te laten gaan, omdat het anders zo jammer is voor de economie.'

Lees verder

Vrouwen met brandwonden herstellen langzamer en hebben extra zorg nodig

21 april 2020

Vrouwen herstellen na een brandwondenongeval langzamer en ervaren een lagere kwaliteit van leven dan mannelijke patiënten met brandwonden, concludeert Inge Spronk in haar proefschrift 'The Burden of Burn Injuries'. Dit geldt ook voor mensen met psychische klachten en de mensen met de meest ernstige brandwonden. Om dit op te lossen presenteert Spronk een herstelmodel dat gepersonaliseerde nazorg mogelijk maakt. Door middel van dit model wordt er een schatting gemaakt van het herstel van de kwaliteit van leven van de patiënt. Dit biedt een handvat aan zowel de patiënt als de zorgverlener om herstel te verbeteren.

Lees verder

Veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus

27 maart 2020

Er zijn steeds meer besmettingen met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) in Nederland. Daar zijn veel vragen over. Ook in het RKZ. Wij geven u graag antwoord op de meestgestelde vragen. Voor meer informatie over het virus en landelijke gevolgen, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM of Rijksoverheid.nl

Lees verder

Beperkt aantal prikposten RKZ open

17 maart 2020

In aansluiting op de verschillende maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een aantal prikposten van het Rode Kruis Ziekenhuis in de regio voorlopig gesloten. Dit betreft met name de prikposten in verschillende huisartsenpraktijken.

Lees verder

Coronavirus: Informatie voor bezoekers en patiënten

Belangrijke informatie in het Arabisch, Engels, Pools en Turks

Lees verder

Paginaopties: