Nieuws

Banenmarkt: werken in de zorg!

22 januari 2020

Lijkt het jou interessant, leuk en boeiend om in het RKZ te werken of wil je meer informatie over onze opleidingen? Kom dan naar de banenmarkt over werken in de zorg op woensdag 18 maart 2020 (tijdstip: 17:00 - 21:00 uur)!

Lees verder

Kind na brandwondenongeval onvoldoende lichamelijk actief

22 januari 2020

Winnares Kreisprijs,Moniek Akkerman, promoveert op een onderzoek naar het herstel van fysieke activiteit en fitheid bij Nederlandse kinderen.

Lees verder

e-Healthweek in het RKZ: zien, doen & ervaren

In de laatste week van januari is de landelijke e-Healthweek. In het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) hebben we ondertussen ontzettend veel en mooie projecten op het gebied van digitale zorg. Dit willen we in die week onder de aandacht brengen bij patiënten, bezoekers en collega's.

Lees verder

Rokersabri verwijderd

9 januari 2020

Met veel (spek)takel is vanmorgen de rokersabri voor de fietsenstalling verwijderd! 

Lees verder

2020 start met 42 vuurwerkslachtoffers in brandwondencentra

3 januari 2020

De laatste tien dagen van jaar, vanaf het begin van de kerstvakantie tot en met de jaarwisseling, is het druk in de brandwondencentra in Rotterdam, Beverwijk en Groningen. Dit jaar zijn tussen 22 december en 2 januari 42 personen met vuurwerkletsel behandeld in één van de drie brandwondencentra. Hiervan zijn 18 personen opgenomen. Twee van hen zijn in de nieuwjaarsnacht nog geopereerd aan ernstig handletsel in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Lees verder

Leestip: Eerste RKZ-baby van 2020 pas op 2 januari

3 januari 2020

Valentino is de eerstgeboren baby van 2020 in ons ziekenhuis. In alle vroegte werd hij donderdagmorgen 2 januari rond vijf uur geboren. 

Lees verder

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

woensdag 1 januari 2020

Het was een relatief rustige jaarwisseling 2019/2020 in het RKZ. 28 patiënten bezochten de spoedeisende hulp. Daarvan hadden zes mensen vuurwerkletsel. 

Lees verder

Puberjongens lopen het grootste risico op vuurwerkletsel

31 december 2019

Puberjongens zijn het vaakst slachtoffer van een vuurwerkincident. Deze conclusie trekt arts-onderzoeker Daan van Yperen, verbonden aan het brandwondencentrum Rotterdam en aan de afdeling traumachirurgie van het Erasmus MC, naar aanleiding van zijn onderzoek naar vuurwerkletsel. Het viel hem op dat de meeste slachtoffers jonge jongens zijn: 50% van alle slachtoffers is jonger dan 16 jaar, en 90% is man. Het afsteken van vuurwerk is voor deze tieners geëindigd met brandwonden, letsel aan hun handen of aan hun ogen. Van Yperen: 'Vuurwerkletsel bepaalt voor deze jongens de (on)mogelijkheden voor de rest van hun leven. Op het gebied van werk, sport of relatie. De impact van een vuurwerkongeval kan dus enorm zijn.'

Lees verder

Leestip: Kerst in het RKZ

31 december 2019

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk. Lees verder.

Patiënte draagt KWF-lampion op aan het RKZ

31 december 2019

Op 29 december verlichtten duizenden lampionnen het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het ging om een jaarlijkse actie van KWF Kankerbestrijding. Mensen konden een lampion doneren met daarop een handgeschreven naam. Eén van deze lampionnen was voor de afdeling Mamacare van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lees verder

Paginaopties: