Nieuws

Leestip: Onvoorspelbaarheid is gevaarlijkst

20 november 2018

In de sporthal De Walvis werden gisteren honderden 13 en 14 jarigen ingeënt met een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Dat is een zeer ernstige infectieziekte die de afgelopen twee jaar veel vaker voorkomt dan in de vijftien jaar ervoor. 

Lees verder

Patiënten geven dagbehandeling oncologie een 9

19 november 2018

Op de dagbehandeling oncologie krijgen patiënten die voor hun laatste behandeling komen een evaluatieformulier. Hierin worden vragen gesteld over de zorg op de dagbehandeling oncologie, zoals correcte informatieverstrekking, bereikbaarheid van de dagbehandeling oncologie en hoe patiënten de zorg op de dagbehandeling oncologie ervaren hebben.

Lees verder

“De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”

13 november 2018

In de afgelopen zes weken was het bij 18 incidenten raak en werden er 40 mensen in het ziekenhuis opgenomen met een Koolmonoxide(CO)-vergiftiging.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm. “De kou heeft in Nederland nog niet eens ingezet en nu zien we al zoveel ongevallen. En dat terwijl de piekperiode met CO-ongevallen de komende maanden nog plaats gaat vinden.” aldus Jet Vroege, dossierhouder Koolmonoxide Brandweer Nederland. “De sluipmoordenaar CO slaat dit jaar alweer hard toe”.

Lees verder

Kijktip: plastisch chirurg Paul van Zuijlen bij Nieuwsuur

6 november 2018

Maandag 5 november was plastisch chirurg en directeur van het Brandwondencentrum Beverwijk Paul van Zuijlen te gast bij Nieuwsuur.

Lees verder

Campagne Ik Zorg

5 november 2018

De campagne ‘Ik Zorg’ is een initiatief van het ministerie van VWS om meer mensen te werven voor het werk in de zorg. In de campagne worden individuele verhalen van medewerkers in de zorgsector in beeld gebracht, om zo anderen te enthousiasmeren. 

Lees verder

Rondleiding leerlingen Nova College

2 november 2018

Gister kwamen 26 vierdejaars vmbo-leerlingen met specifieke interesse voor de mbo-opleidingen verpleegkunde en verzorgende van het Nova College een schoolbezoek brengen aan het RKZ.

Lees verder

Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.

1 november 2018

Deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Het thema van dit jaar luidt: ‘Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar’. 

Lees verder

Hoera! Duizendste RKZ-baby van 2018

30 oktober 2018

Hoera! Gisterochtend is Nina Hulsbosch, de 1000e baby dit jaar, geboren in het RKZ. 

Lees verder

Informatie RKZ Obesitascentrum voor patiënten MC Slotervaart

26 oktober 2018

Vanwege het faillissement van het MC Slotervaart, krijgt het RKZ Obesitascentrum veel vragen van patiënten die zich hadden aangemeld of al ingepland stonden voor een maagverkleining (Gastric Bypass of Gastric Sleeve) in het MC Slotervaart. 

Lees verder

Opiniestuk Jaap vd Heuvel over faillissement ziekenhuizen en tekortkomingen zorgsysteem

26 oktober

Het faillissement van het MC Slotervaart maakt pijnlijk duidelijk dat ons zorgsysteem ernstige tekortkomingen begint te vertonen. In 2005 is er marktwerking ingevoerd met zorgproducten en vrije prijzen. Zorgverzekeraars zouden gaan inkopen op prijs en kwaliteit, maar daar is niets van terecht gekomen. De prijzen zijn volledig ondoorzichtig en over de kwaliteit van de zorg is ook weinig bekend.

Lees verder

Paginaopties: