Nieuws

Bereikbaarheid OK-planning

27 juni 2019

Vanaf 1 juli is onze OK-planning van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 14.00 en 16.00 uur op 0251 265690. 

RKZ-patiëntjes naar KinderBeestFeest in Artis!

14 juni 2019

Het is weer zover! Patiëntjes van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) gaan vrijdagmiddag 14 juni met loeiende sirenes van ambulance, politie- of brandweerwagen richting Artis voor het KinderBeestFeest (ook wel bekend als DreamNight at the Zoo). 

 

Dus hoor je vanaf half 5 uitzonderlijk veel sirenes (en joelende kinderen)? Niks aan de hand, wel aan de kant!

Lees verder

Open huis

12 oktober 2019

Zet het alvast in uw agenda! Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseren we weer een open huis.

Lees verder

Spoedeisende Hulp: aandacht voor oudere kwetsbare patiënten

5 juni 2019

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Rode Kruis Ziekenhuis gebruikt vanaf de zomer een extra toets voor oudere patiënten vanaf 70 jaar. Via een korte vragenlijst wordt duidelijk of de patiënt mogelijk kwetsbaar is.

Lees verder

Opleiding voor militairen in RKZ

30 mei 2019

Ronald Goedheer Fotografie

Het is niet voor het eerst dat het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) medisch specialistisch personeel van Defensie opleidt. ,,Maar het is uniek dat we er twee tegelijk krijgen’’, zegt manager Erwin van Til van de OK-unit van het RKZ. Woensdagmiddag werden de contracten ondertekend.

Lees verder

MuzIC een welkome gast op Intensive Care!

28 mei 2019

Prachtige momenten vorige week op de Intensive Care (IC) en het Brandwondencentrum Beverwijk dankzij de klanken van MuzIC!

Lees verder

Nieuwe test van Rode Kruis Ziekenhuis geeft zekerheid aan copd-patiënt die wil vliegen

27 mei 2019

Kan een longpatiënt veilig vliegen zonder het gebruik van extra zuurstof? Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft sinds deze week een nieuwe test om dat goed vast te kunnen stellen. Dertien jaar geleden, toen ik hier begon als longarts, kwam zo’n vraag hooguit eens in de twee jaar voor’’, zegt longarts Erik Kapteijns. ,,Tegenwoordig een paar keer per maand.’’

Lees verder

Onderzoek toont aan: operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

23 mei 2019

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode.

Lees verder

Brandwondencentra slaan alarm: partydrug lachgas eist slachtoffers

17 april 2019

Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in een brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diepe tweedegraads en derdegraads brandwonden.

Lees verder

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

31 maart 2019

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

Paginaopties: