Nieuws

Hoe herken je een tekenbeet? En wat moet je er tegen doen? RKZ-Internist Margreet Bartels geeft antwoord

Het tekenseizoen is weer begonnen. Teken zijn hele kleine beestjes, maar u kunt er flink ziek van worden. Hoe herkent u een tekenbeet? En wat moet u doen als u een tekenbeet hebt? Op al deze vragen geeft RKZ-Internist Margreet Bartels antwoord.

Lees verder

Voorlichtingsles voor basisschoolleerlingen over de gevolgen van roken

De longartsen en rookstopcoaches van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Basisscholen die de RKZ-professionals uitnodigen voor een informatieve les kunnen zich middels het formulier op de website inschrijven. De voorlichtingsles is bedoeld voor groep 8 en duurt 1 uur, van 12.00 tot 13.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees verder

Nieuwe vormgeving RKZ-website

12 juli 2018

Vanaf vandaag heeft de RKZ-website een compleet nieuwe huisstijl! Deze nieuwe huisstijl zal terug te zien zijn in onder andere het logo, andere vormgevingen op de website en onze social media. 

Lees verder

Brandwondenzorg Nederland koploper eHealth toepassing brandwondenpatiënten

9 juli 2018

Brandwondencentra Groningen, Beverwijk en Rotterdam stimuleren eigen regie patiënt.

Lees verder

Opnieuw borstkankerlintje voor RKZ

6 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de jaarlijkse roze lintjes voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg uitgereikt. Uit handen van mevrouw Mekenkamp, patient advocate bij de BVN, hebben het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) en beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep opnieuw het lintje ontvangen.

Lees verder

Nieuwe cijfers Kwaliteitsvenster Revalidatie

29 juni 2018

Het Kwaliteitsvenster voor Revalidatie is vernieuwd. Patiënten kunnen nu de prestaties van revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen op tien thema’s over 2017 raadplegen. Nieuw is, dat er naast de algemene tevredenheid over de instelling, nu ook cijfers beschikbaar zijn over hoe tevreden patiënten zijn over de behandeling door de arts en het behandelteam.

Lees verder

Positieve beoordeling Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional

28 juni 2018

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is positief beoordeeld op de eindassessments van het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) doelstellingen A1 en B1.

Lees verder

Minister Bruins onder de indruk van ontwikkelingen integrale geboortezorg

Op de foto: Minister Bruins luistert naar RKZ gynaecoloog Gabriela Dias Pereira

Op woensdagochtend 20 juni liet minister Bruins van Medische Zorg en Sport zich bijpraten over de stappen die zes pionierregio’s in Nederland afgelopen maanden gezet hebben op het gebied van integrale geboortezorg. De regio’s lieten zien hoe een andere inrichting van de zorg voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind de kwaliteit van geboortezorg ten goede komt. Namens Geboortezorg Midden Kennemerland gaf gynaecoloog Gabriela Dias Pereira een pleidooi voor het verder invoeren van de integrale (financiering van) de geboortezorg in Nederland.

Lees verder

Vragen over Privacy? Mail het ons!

Per 25 mei 2018 wordt een wet van kracht om persoonsgegevens beter te beschermen: De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie en  heeft grote gevolgen voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verzamelen. Dus ook voor ons ziekenhuis.

Lees verder

"Wachten op het onvermijdelijke" - weblog geestelijke verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk.

 

21 februari 2018

Wachten op het onvermijdelijke

'Een familie zit geschaard rond een sterfbed. Zoon, dochter, schoondochter, kleinzoon. Vermoeide ogen. In het bed hun (schoon-)vader en opa. Vader is ernstig ziek en zal niet meer beter worden. Hij eet en drinkt al een tijdje niet meer en is al dagen niet meer wakker geweest. Het is stil in de kamer.' [...] Lees verder

 

Paginaopties: