Nieuws

Leestip - Jaap van den Heuvel: ‘Den Haag moet betonrot uit zorgfinanciering halen’

20 februari 2019

RKZ-Directeur Jaap van den Heuvel: Waarom we toch maar door blijven gaan met volstrekt foute financieringssystemen? Iedereen die met patiënten bezig is, ziet dat het absoluut niet werkt. We mogen een oplossing uit Den Haag verwachten. Of die komt, is de grote vraag.

Lees verder

45 jaar brandwondenzorg: samen beter

11 februari 2019

Op 5 april 2019 vindt het Jubileum Symposium van de NVBZ plaats, met als thema “45 jaar brandwondenzorg: samen beter“.

Lees verder

Leestip: Lia Breed knokte tot het einde tegen copd en de tabaksindustrie

5 februari 2019

Zondagavond overleed Lia Breed uit Beverwijk, een van de initiatiefnemers van de strafzaak tegen de tabaksindustrie. ,,Ook al had ze geen lucht meer om meer dan drie stappen te zetten, lukte het haar in haar eentje om een gezicht te geven aan deze vreselijke ziekte’’, zegt longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Lees verder

Massage voor kankerpatiënten op wereldkankerdag 2019

1 februari 2019

In het Rode Kruis Ziekenhuis bieden 2 professionele masseurs op maandag 4 februari, in het kader van wereldkankerdag, de patiënten van de Oncologie afdelingen en de dagbehandeling Oncologie een heerlijke voet- of handmassage aan.

Lees verder

Leestip: Jaap van den Heuvel: ‘De juiste zorg op de juiste plek’

30 januari 2019

RKZ-Directeur Jaap van den Heuvel: ''Nu ook het Bronovo Ziekenhuis ‘ineens’ dicht gaat, is het wellicht tijd om eens te kijken waar het nu heen moet met de zorgverlening. Binnenkort vindt hierover een rondetafelgesprek plaats op VWS met als onderwerp ‘De juiste zorg op de juiste plek’. Ik zal er niet bij zijn, maar lever graag hier mijn bijdrage''.

Lees verder

Heel Holland duppt: 2 miljoen keer in 2018

24 januari 2019

Patiënten hebben in 2018 ruim 2 miljoen keer geduppt via patiëntenportalen van Nederlandse ziekenhuizen. Dit maakte Ad Melkert, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) deze week bekend.

Lees verder

Brandwondenzorg NL: 'Vuurwerk eist tientallen brandwondenslachtoffers'

3 januari 2019

Gedurende de feestdagenperiode – van zaterdag 22 december t/m woensdagochtend 2 januari – hebben 112 slachtoffers zich in de brandwondencentra in Groningen, Beverwijk of Rotterdam gemeld na een brandwondenongeval.

 

Bijna de helft van het totaal aantal slachtoffers viel tijdens oud & nieuw. Vuurwerk was bij meer dan een derde (34,8%) de oorzaak. Onder de brandwondenslachtoffers was weer een hoog aantal kinderen jonger dan vijf. De meest voorkomende oorzaak bij deze groep was een hete vloeistof zoals thee, soep of kokend water.

 

Lees verder

Dna-test kan ernstige bijwerkingen van chemokuur voorkomen

3 januari 2019

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kankerpatiënten die een veel voorgeschreven chemomedicijn nodig hebben, voortaan eerst een dna-test moeten krijgen. In het RKZ voeren we deze test al bijna 2 jaar standaard uit bij patiënten die chemotherapie krijgen.

Lees verder

Drukke nieuwjaarsnacht in het RKZ

1 januari 2019

Onze collega's van de spoedeisende hulp hadden tijdens de jaarwisseling een drukke nacht. Bij de spoedpost werden 32 patiënten binnengebracht waarvan 11 vuurwerkslachtoffers. Drie hadden ernstige verwondingen aan hun handen.

Lees verder

Waarschuwing: oud & nieuw gevaarlijkste twee dagen van het jaar

21 december 2018

In vergelijking met andere dagen in het jaar is het risico op brand en brandwondenongevallen het grootst op 31 december en 1 januari. Tijdens deze dagen is er 4,5 keer meer risico op brand. Het risico op brandwonden neemt tijdens oud & nieuw zelfs met 6 keer toe. "Wij bereiden ons nu al voor, want elk jaar weer is het raak tijdens de feestdagen. We zien in het brandwondencentrum dan patiënten met soms zeer ernstige brandwonden binnenkomen, veroorzaakt door een simpele kop hete thee of het bijvullen van de spiritusbrander van het gourmetstel", aldus Prof. dr. Paul van Zuijlen - plastisch chirurg in het Brandwondencentrum Beverwijk van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lees verder

Paginaopties: