Nieuws

Eerste Hulp-regels bij brandwonden aangepast

20 september 2018

In 2018 zijn er door Brandwondenzorg Nederland nieuwe Eerste Hulp-regels opgesteld bij brandwonden. De Eerste Hulp-regels bij brandwonden die tot nu toe algemeen gehanteerd werden, zijn in 2003 opgesteld naar aanleiding van de Volendamramp. 

Lees verder

RKZ ontvangt Vaat- en Spataderkeurmerk

19 september 2018

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft opnieuw het Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk ontvangen van de Harteraad.

Lees verder

'Eva Maria wil ik heten' - weblog geestelijke verzorgers

19 september 2018

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk. Lees hier de weblog van september 2018.

Wijckloop 2018: de 10e en laatste keer!

13 september 2018

De Wijckloop op zondag 7 oktober 2018 wordt georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, Viva! Zorggroep en Heliomare. Dit keer toch een beetje met een dubbel gevoel: het is voor de tiende maar ook laatste keer….

Lees verder

RKZ kaart belang griepprik aan bij medewerkers

11 september 2018

In de maand oktober kunnen alle medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis Ziekenhuis kosteloos de griepprik halen. Hiervoor worden binnen het ziekenhuis locaties ingericht, zodat mensen zich voor, tijdens of na werktijd kunnen laten inenten.

Lees verder

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: 'Onduidelijke financiering staat VBHC in de weg'

10 september 2018

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: 'Een heel mooi artikel van Wolf uit 2018 geeft aan wat patiënten nu echt belangrijk vinden en dat is de ervaring die ze hebben tijdens de zorgverlening. Is de zorg persoonlijk? Gaat het over mijn gezondheid? Wordt er naar me geluisterd? En gesproken op een manier die ik begrijp? Dit vinden patiënten belangrijker dan het bekende rijtje van Veiligheid, Kwaliteit, Kosten, Service, Outcome'.

Lees verder

Erkenning van Zilveren Kruis voor prostaatkankernetwerk

6 september

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis maakte vandaag bekend dat het ‘prostaatkankernetwerk’ behoort tot de drie beste aanbieders in ons land van prostaatkankeroperaties. Tot dit netwerk, opgericht in juni jl., behoren Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam UMC, Noordwest Ziekenhuisgroep, MC Slotervaart, MC Zuiderzee, Rode Kruis Ziekenhuis, Andros Mannenkliniek en Ziekenhuis St Jansdal. Ook het Westfriesgasthuis en het Spaarne Gasthuis zijn erbij betrokken.

Lees verder

Leestip: RKZ-dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt in de Grazia over huidziekte Vitiligo

30 augustus 2018

RKZ- dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt in de Grazia over de huidziekte Vitiligo. “De aandoening geeft geen echte lichamelijke klachten zoals pijn of jeuk, maar iedereen kan zich voorstellen dat je letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel kunt zitten met vitiligo door de overduidelijke zichtbaarheid van de huidziekte” Lees hier het artikel.

Schoolbezoek van longartsen en rookstopcoaches RKZ

21 augustus 2018

De longartsen en rookstopcoaches van het RKZ willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Daarom geven zij informatieve lessen voor kinderen uit groep 8. 

Lees verder

RKZ-directeur Jaap van den Heuvel: ‘De lean-filosofie past goed bij complexe organisaties’

9 augustus 2018

Wie zijn de ‘nieuwe leiders’ en wat doen ze anders? Zorgbestuurder en hoogleraar Jaap van den Heuvel loopt voorop met de introductie van managementmethodes in de zorg. 

Lees verder

Paginaopties: