Naar het ziekenhuis

Wanneer komt u naar het ziekenhuis?

De bevalling kan beginnen door middel van:
- Weeënactiviteit;
- Verlies van vruchtwater (‘het breken van de vliezen’).

Hoe u het begin van een bevalling kunt herkennen en wanneer u contact dient op te nemen met ons ziekenhuis, staat uitgebreid omschreven in onze folder ‘Verlos en Kraamafdeling’

 

Wanneer dient u direct contact met ons op te nemen?

Er zijn een aantal redenen om gedurende de zwangerschap (dag en nacht) direct contact met ons op te nemen.

 

Bloedverlies
In geval van helderrood bloedverlies dient u gedurende de gehele zwangerschap direct contact op te nemen.

Soms kunt u een slijmerig prop verliezen met wat oud bruin bloed. Dit kan al gebeuren voordat de ww-en beginnen. Het verlies van de slijmprop zegt niet dat de bevalling ook gaat beginnen. Hiervoor hoeft u niet te bellen.

Verlies van vruchtwater
Vliezen die rondom het kind zitten kunnen breken, ook als er geen ww-en zijn. Vruchtwater is helder (kleurloos of roze) en ruikt zoetig. Dit in tegenstelling tot urine, wat scherp ruikt en geel van kleur is. Een ander verschil tussen verlies van vruchtwater en urine, is dat vruchtwater steeds blijf aflopen. U kunt het niet ophouden.

 

Bij het verlies van vruchtwater dient u contact met ons op te nemen en zo mogelijk wat vruchtwater op te vangen in een potje. Wij kunnen dan onderzoeken of het echt om verlies van vruchtwater gaat.

 

Minder leven voelen
Het is belangrijk dat u de baby goed voelt bewegen. Een moeder kent het ‘bewegingspatroon’ van haar kind vaak goed. Als u de baby niet of opeens duidelijk minder voelt bewegen, neemt u dan altijd contact op met het ziekenhuis.

 

Ongerustheid
In geval van ongerustheid kunt u altijd, dag en nacht, telefonisch contact met ons opnemen.

 

Wat neemt u mee?

Wij raden u aan om circa vier weken voor de uitgerekende bevaldatum een ‘ziekenhuistas’ klaar te hebben, met spullen die u nodig hebt tijdens de bevalling.

In onze folder staat duidelijk omschreven wat u nodig hebt tijdens de bevalling  ‘Verlos en Kraamafdeling’.

 

Parkeren en de route naar de kraamsuites

U kunt uw auto kort voor het ziekenhuis parkeren. Verplaatst u dan zo snel mogelijk uw auto naar het grote parkeerterrein tegenover het ziekenhuis. Er gelden gewone parkeertarieven. De kraamsuites bevinden zich op afdeling B3.

Paginaopties: