Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)
Contact
T 0251 265467
Balie G Wachtruimte G18 (begane grond)
Het specialisme KNO houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van aandoeningen van de keel, neus en oren. Ook behandelen de KNO-artsen aandoeningen van de hals en de speekselklieren.
Afspraak of opname
U komt eerst op het spreekuur van de polikliniek, waar een arts u onderzoekt. Vaak is dit onderzoek genoeg om tot een diagnose te komen. Het kan echter voorkomen dat de arts vervolgonderzoek nodig vindt. Dit vervolgonderzoek kan op de poli zijn, maar ook onderzoek bij het laboratorium of een röntgenonderzoek. Soms is een operatie nodig. Dit gebeurt vrijwel altijd in dagbehandeling. Dat betekent dat u één dag wordt opgenomen, u kunt dan dezelfde dag nog naar huis. Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling KNO.
Opvragen medisch dossier
Als gezaghebbend ouder of voogd van een kind (tot 16 jaar) kunt u een machtiging aanvragen voor het patiëntenportaal van uw kind. Dat doet u door het downloaden van een formulier (klik hier). Voor het aanvragen van een machtiging is het noodzakelijk dat u zelf aanwezig bent in verband met de identificatieverificatie.
Aandoeningen en behandelingen
De KNO-arts voert bekende ingrepen uit zoals amandelen knippen, het verhelpen van neusverstoppingen, gehoor verbeterende behandelingen en het corrigeren van flaporen. Daarnaast zijn er ook minder bekende stoornissen waar de KNO-arts zich mee bezig houdt. Bijvoorbeeld afwijkingen aan de slokdarm, aandoeningen aan de speekselklieren, duizeligheid en evenwichtsstoornissen, bepaalde allergieën en slik-, spraak- en stemproblemen.
In de folders leest u meer informatie over de aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.
- Afwijkend mondgedrag bij kinderen
- BAEP (Brain Auditory Evoked Potential)
- Brok in de keel
- Dagbehandeling – Richtlijnen bij operatie
- Duizeligheid – houdingsoefeningen bij duizeligheid
- Esthetische en reconstructieve aangezichtschirurgie
- Flexibele endoscopische evaluatie van het slikken (FEES)
- Gebroken of gekneusde neus
- Gehoortest – aanpassen hoortoestel
- Keel- en/of neusamandelen bij kinderen verwijderen
- Keelamandeloperatie (tonsillectomie)
- KNO behandeling kinderen
- KNO, MKA-chirurgie of oogheelkunde – farmaceutisch opnamegesprek
- Lipbiopt
- Meatusplastiek (gehoorgangverwijdingsoperatie)
- Myringoplastiek (ooroperatie)
- Neusbijholten – endoscopische operaties
- Neusbloedingen
- Neusschelpverkleining
- Neusspoelen met zout water
- Neustussenschot en neusschelp operatie
- Oorcorrectie
- Snurken en slaapapneu
- Tips voor een goede slaap (slaaphygiëne)
- Tinnitus
- Trommelvliesbuisjes
- Trommelvliesbuisjes plaatsen onder plaatselijke verdoving
Poli’s en spreekuren
Logopedie
De logopedist van de afdeling KNO richt zich op problemen met het gehoor, de stem en de spraaktaalontwikkeling van jonge kinderen.
Meer informatie
Kno.nl – website van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied. Met veel uitgebreide informatie voor patiënten.
Stichtinghoormij.nl – website voor iedereen van 0 tot 100+ met een gehooraandoening. De stichting helpt met voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.
Het team
KNO-arts
Zoals de naam al aangeeft houdt de KNO-arts zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Minder bekend is dat de KNO-arts ook afwijkingen in het overige hoofdhalsgebied behandelt, zoals gezwellen van het gelaat en de hals, in de speekselklieren en afwijkingen van de slokdarm.
Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.
Verpleegafdeling
U vindt de verpleegafdeling voor chirurgie op de vijfde verdieping van het RKZ. Het verpleegkundig team is verantwoordelijk voor de zorg aan de patiënten van de plastische chirurgie, urologie, KNO, kaakchirurgie en oogheelkunde. Van maandag tot en met vrijdag lopen de plastisch chirurgen en de verpleging visite. Er is dan ook gelegenheid om uw vragen te stellen.
Klik hier voor de bezoektijden van de verpleegafdelingen.
Alle rechten voorbehouden © 2023 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk