Contact

T 0251 265368

Polikliniek:
Balie E, wachtruimte E20 (1e verdieping)

Onze dermatologen behandelen alle acute en chronische huidziekten, zoals acne, eczeem of psoriasis. Maar ook ziekten van haren en nagels, allergische reacties van de huid, moedervlekken, huidkanker, huidinfecties en spataderen.

Daarnaast kunnen andere aandoeningen in uw lichaam huidklachten als gevolg hebben. En andersom kunnen huidklachten ook gevolgen hebben op andere plekken in het lichaam. Dermatologie omvat al deze gebieden.

Een afspraak of opname?

Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Dermatologie. Een eerste afspraak duurt tien minuten. Vaak kan de dermatoloog tijdens een eerste afspraak al een diagnose stellen, onderzoek doen of een kleine ingreep uitvoeren. Voor uitgebreid onderzoek of een poliklinische ingreep maken we meestal een nieuwe afspraak.

Opvragen medisch dossier

Als gezaghebbend ouder of voogd van een kind (tot 16 jaar) kunt u een machtiging aanvragen voor het patiëntenportaal van uw kind. Dat doet u door het downloaden van een formulier (klik hier). Voor het aanvragen van een machtiging is het noodzakelijk dat u zelf aanwezig bent in verband met de identificatieverificatie.

 

Aandoeningen en behandelingen

De afdeling Dermatologie behandelt onder andere patiënten met spataderen, eczeem en huidkanker.

Mohs micrografische chirurgie
Mohs chirurgie is een speciale operatietechniek om huidkanker te behandelen. 

Met deze behandeling kan huidkanker volledig worden verwijderd zonder weefsel onnodig te offeren. Kenmerkend voor deze techniek is dat er in rondes wordt geopereerd. Na iedere ronde wordt weefsel direct bewerkt om te beoordelen onder de microscoop. 

Als er nog huidkanker wordt gezien, volgt een volgende ronde om verder te opereren, maar alleen daar waar via de microscoop nog huidkanker wordt gezien. 

Mohs chirurgie kan veel tijd kosten, als er meerdere rondes nodig zijn. De voordelen zijn dat na de operatie alle huidkanker is verwijderd, en dat er weefselsparend wordt geopereerd (dus zonder de onnodige opoffering van gezond weefsel).

Meer informatie
Op de folder-website vindt u meer informatie over aandoeningen die wij behandelen en op welke wijze dat gebeurt.

Poli’s en spreekuren

Spataderpoli
Spataderen zijn aderen die te wijd geworden zijn. U kunt er last van hebben of ze niet mooi vinden. Tijdens het spataderspreekuur op maandagochtend krijgt u een intakegesprek, lichamelijk onderzoek en echo onderzoek. In sommige gevallen kunnen wij u dezelfde dag direct helpen. Lukt dat niet, dan maken we een afspraak wanneer we u wel kunnen behandelen.

Het team

Dermatoloog
Een dermatoloog behandelt mensen met huidziekten.

Verpleegkundigen
De verpleegkundigen verrichten zelfstandig handelingen zoals het nemen van een biopt (een stukje huidweefsel), het begeleiden van lichttherapie of het zwachtelen van benen. Ook regelen zij alles rondom Thuiszorg.

Het RKZ heeft in samenwerking met ViVa! Zorggroep ook een zwachtelpost  in verpleeghuis Heemswijk te Heemskerk. Deze post is voor mensen die op voorschrift van hun arts gezwachteld moeten worden omdat zij oedeem en/of wondjes aan hun benen hebben.

Bandagist
Een keer per twee weken is een bandagist aanwezig op de poli Dermatologie. Deze bandagist kan steunkousen aanmeten.

→ overzicht specialisten

Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Meer informatie

Huidfonds.com – Stichting Nationaal Huidfonds
Huidarts.com – Informatie over huidaandoeningen
Ncbi.nlm.nih.gov/entrez – Medische bibliotheek
Huidarts.info – Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie
Psoriasispatientennederland.nl Psoriasispatiëntenvereniging
Vmce.nl – De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem
Huidhuis.nl – Informatie over huidaandoeningen
Vulvapoli.nl – Nederlandse Vereniging voor Vulva Pathologie
Soaaids.nl – Informatie over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen
Sense.info – Informatie over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen voor jongeren
Nfk.nl – Nederlandse Federatie voor Kankerpatiënten en Organisaties
Kwf.nl – Informatie over huidkanker
Centrumvoorlipoedeem.nl – Website Centrum voor Lipoedeem
Drleenarts.com – Website dr. Leenarts