Anesthesiologie
Contact
T 0251 265155
Polikliniek:
Balie C3 (begane grond)
Anesthesiologie houdt zich bezig met het geven van allerlei soorten verdoving. De verdoving beschermt uw lichaam tijdens de operatie tegen de schadelijke gevolgen van de chirurgie, ook als de operatie zwaar of langdurig is. Zo blijven uw organen goed functioneren.
Daarnaast helpen collega’s van anesthesiologie bij de behandeling van acute en chronische pijn, pijn rondom de bevalling, intensieve zorg, brandwondenzorg en traumazorg.
Een afspraak of opname?
Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een gesprek bij de polikliniek Anesthesiologie. Om de anesthesie tijdens de ingreep veilig te laten verlopen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. U maakt afspraken over medicijnen, eten en drinken en pijnbestrijding. Ga naar de pagina Afspraak maken als u een verwijzing heeft naar de afdeling Anesthesiologie.
Aandoeningen en behandelingen
Anesthesie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:
- Algehele anesthesie of narcose
- Regionale anesthesie
- Plaatselijke anesthesie
In de folders over vormen van anesthesiologie leest u meer over de verschillende soorten verdoving.
- Anesthesiologie
- Anaesthesiology ( English version)
- BLUE TENS instructie
- Diagnostische wortelblokkades
- Epidurale injectie
- Facetgewrichten – blokkade
- Ganglion sphenopalatinum – blokkade zenuwknoop
- Ganglion stellatum blokkade
- Gordelroos
- Iontoforese
- Kinderen en anesthesie
- Kinderen en sedatie
- Lumbaal sympathicus blok
- Medicamenteuze intercostaal blokkade
- Pijnbehandeling – lokale infiltratie bij ACNES
- Pijnbehandeling – lokale infiltratie zenuw
- Pijnbehandeling – pijnstillende crèmes bij zenuwpijn
- Pijnbehandeling – piriformis blokkade (verdoving van de bilspier)
- Pijnbehandeling – Qutenza pleister
- Pijnbehandeling – RF facetdenervatie
- Pijnbehandeling – triggerpoint injectie
- Pijnbehandeling – zenuwpijn behandelen met medicijnen
- Pijnbehandeling bij kanker
- Pijnbehandeling met opioïden
- Pijnbehandeling op de pijnpoli
- Pijnbehandeling via het ruggenwervelkanaal
- Pijnpoli
- Pijnpoli – TCPRF behandeling
- Pijnstillers – afbouw
- Plexus coeliacus – blokkade
- Sedatie
- TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation)
- TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) (2)
Poli’s en spreekuren
Preoperatieve poli
Op de preoperatieve poli bepaalt de anesthesioloog óf en zo ja hoe uw operatie zo veilig mogelijk kan plaatsvinden. Voor dit onderzoek vult u een vragenlijst over uw gezondheid in. De anesthesioloog voert ook een beperkt lichamelijk onderzoek uit. Het kan nodig zijn om verder onderzoek te doen, zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek. Soms wordt ook een andere arts gevraagd om te kijken of er voor de operatie nog behandeling nodig is.
Wij adviseren u om tenminste zes weken voor de operatie te stoppen met roken. Mocht dit niet lukken, rook dan zo weinig mogelijk. Rokers hebben geïrriteerde luchtwegen. Het verhoogt de kans op complicaties. Hoesten na afloop van de operatie is voor u zelf vaak erg vervelend. Bovendien herstelt u minder snel als u rookt.
Pijnpoli
De pijnpoli is de polikliniek voor chronische pijnpatiënten waar alle gangbare pijnbehandelingen plaats vinden. De Pijnpoli is maandag tot en met vrijdag geopend.
Het team
Anesthesioloog
De anesthesioloog bepaalt of een patiënt geopereerd kan worden en zorgt ervoor dat uw operatie of behandeling op een veilige manier verloopt. Anesthesiologen zijn ook vaak te vinden op de Intensive Care (IC). Hier liggen immers patiënten in een kritieke toestand, die beademd moeten worden of van wie de bloedsomloop moet worden geregeld. Anesthesiologen die zich hebben gespecialiseerd in IC zijn anesthesioloog-intensivist. Daarnaast leveren de anesthesiologen een bijdrage aan de behandeling van acute en chronische pijn, pijn rondom de bevalling, brandwonden- en traumazorg.
Anesthesiemedewerker
De anesthesiemedewerker brengt samen met de anesthesioloog de patiënt onder algehele anesthesie of dient een plaatselijke verdoving toe, bijvoorbeeld via een ruggenprik. Ook bewaakt de anesthesiemedewerker voor, tijdens en na de operatie de vitale levensfuncties van een patiënt.
Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.
Alle rechten voorbehouden © 2023 Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk