Nieuwjaarsconcert Ricciotti's Beestenbende

zaterdag 6 januari

Het RKZ organiseert samen met de Stichting Vrienden van het RKZ op zaterdag 6 januari een speciaal nieuwjaarsconcert met het Ricciotti Ensemble.

Patiënten, bezoekers, buurtbewoners en medewerkers zijn hierbij van 11.30 uur tot 12.30 uur welkom in het Atrium van het RKZ.

Jaap van den Heuvel: ‘We willen 2018 vrolijk beginnen voor collega’s en patiënten en hun familie en vrienden. De tournee van het Ricciotti Ensemble door Noord-Holland  kwam daarbij op ons pad.  Zij zochten voor hun ‘Beestenbende-concerten’ plaatsen die iets te maken hebben met dieren. Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk mag daar natuurlijk niet bij ontbreken! Een mooie combinatie die het jaar bijzonder van start doet gaan.’ 

Onorthodox orkest

Straatsymfonieorkest Ricciotti wordt ook wel het meest onorthodoxe orkest van Nederland genoemd. De jonge musici zijn in staat om publiek te laten kennismaken met de unieke, rijke klanken van het symfonieorkest. Daarom zoekt het Ricciotti zijn publiek zelf op in plaats van publiek te vragen naar de concertzaal te komen. Geen locatie is daarbij te gek: scholen, azc’s, buurthuizen, gevangenissen, ziekenhuizen, dorpspleinen, maar ook supermarkten, kermisattracties, koopgoten, veerboten en zelfs het vliegtuig.

 

In de muzikale dierentuin van het Ricciotti ensemble maken jong en oud kennis met dieren en natuur in de muziek. Zangeres Sterre Konijn en allerlei dieren spelen de muzikale hoofdrol. Schaapachtig luisteren of meedoen kan allemaal, want kinderen zitten in het orkest en doen zelf ook volop mee. Zelfs de bijna uitgestorven dieren komen aan bod, voor hen is een speciale een symfonie geschreven. 

 

Paginaopties: