Informatiemarkt vanwege de 'Europese dag van de Beroerte'

dinsdag 9 mei

In het atrium staan dinsdag 9 mei vanaf ongeveer 14.00 uur een aantal stands voor bezoekers.


Daar kunt u uw gezondheid laten controleren op de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte en  informatie krijgen over een beroerte en het  belang van het snel herkennen van de signalen hiervan.

CVA: grootste oorzaak invaliditeit

Ieder jaar krijgen zo'n 40.000 mensen in Nederland een CVA (beroerte of een TIA). Een groot aantal overlijdt hieraan of krijgt te maken met zichtbare en onzichtbare gevolgen. Het CVA is de grootste oorzaak voor invaliditeit!

Het voorkomen en herkennen van een CVA kan van levensbelang zijn. Als een CVA (met name een herseninfarct) binnen 4 - 4,5 uur behandeld kan worden, kunnen de ernstige gevolgen beperkt worden. Daarom is het uitermate belangrijk dat men een CVA of beroerte tijdig herkent. Waardoor de kans op herstel groter wordt.

 

Wat gebeurt er tijdens de informatiemarkt?

Er staan diverse stands van oa de afdeling neurologie en stroke unit, waar u uw bloeddruk kan laten meten, uw bloedsuiker- en cholesterolwaarde in uw bloed kan laten bepalen.
U kunt er informatie krijgen over het nazorgtraject, de rol van een ergotherapeut , de hulpmiddelen, bewegen met/zonder beperking,

de Patiëntenvereniging’Hersenletsel.nl’.

 

Met medewerking van verpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapie uit het RKZ, neuroverpleegkundigen van de Viva! Zorggroep, ergotherapeut Neuronetwerk Midden-Kennemerland, buurtsportcoach Beverwijk-Heemskerk en de patiëntenvereniging ‘Hersenletsel.nl’.

 

Iedereen is van harte welkom

Paginaopties: