TROMBOSEDIENST STARLET DC
Contact
Trombosedienst Starlet DC:
werkdagen (8:30 – 16:30 uur):
tel. 085-7731450
weekend/feestdagen (17:00 – 18:00 uur):
tel. 06-57382484
De trombosedienst zorgt voor de dosering van medicatie bij mensen die antistollingsmedicatie slikken. Dit zijn medicijnen die de stolling van het bloed verminderen of vertragen. Ze worden ook wel bloedverdunners genoemd.
De trombosedienst Starlet-DC is voor vragen en mededelingen telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00-16:30 uur via tel.nr. 085-7731450. Buiten kantooruren, in weekenden of op feestdagen kunt in geval van spoed contact opnemen met tel.nr. 06-57382484.
Een afspraak?
Wanneer u een nieuwe patiënt bent bij de trombosedienst krijgt u een intakegesprek. Tijdens dit gesprek leggen wij uit:
- Hoe de trombosedienst werkt
- Op welke locaties, dagen en tijden u bloed kunt laten afnemen
- Welke informatie u aantreft op de doseerkalender
- Dat deze kalender bij de eerstvolgende bloedafname meegebracht moet worden
- Welke informatie belangrijk is om door te geven aan de trombosedienst (ziekte, verandering medicatie, bloedingen, operaties, vaccinaties, etc.)
- Wat u moet doen als u de kalender niet heeft ontvangen
- Hoe u de trombosedienst kunt bereiken
Priklocaties
Voor een overzicht van de priklocaties verwijzen we u graag naar de pagina van ons laboratorium. Hier staan alle locaties vermeld.
Behandelingen
Om de dosering van de antistollingsmedicatie te controleren, nemen de medewerkers van de Trombosedienst bloed af. Dat analyseren we in het Klinisch Chemisch Laboratorium.
In het bloed wordt de INR bepaald (International Normalised Ratio). Hieruit kan men opmaken of het bloed voldoende ontstold is om trombose te voorkomen. De Trombosedienst verzorgt op basis van de laboratoriumuitslag het advies voor de antistollingsmedicatie voor de volgende periode.
Aan het eind van de periode komt u weer bloedprikken en kan de Trombosedienst een nieuw doseringsadvies voor de volgende periode geven.
Nieuwe afnamemethode voor de INR meting
Graag informeren wij u over de nieuwe afnamemethode ten behoeve van onze trombosedienstzorg. Op www.rkz.nl/vingerprik vindt u meer informatie over deze nieuwe methode.
Het team
Klinisch chemicus
Een klinisch chemicus is een laboratoriumspecialist die werkzaam is in een ziekenhuislaboratorium en verantwoordelijk is voor de analyse van bloed of ander lichaamsvocht.
Wie staat er aan mijn bed?
Vaak krijg je in het ziekenhuis meerdere zorgverleners aan je bed. De website https://www.wiestaateraanmijnbed.nl/ geeft duidelijke tekst en uitleg over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.
Veelgestelde vragen Trombosedienst
Als u bloedverdunners gebruikt moet u altijd rekening houden met een aantal zaken, we hebben voor u een aantal belangrijke zaken verzameld.