Uw behandelteam

Maak kennis met ons behandelteam bij het RKZ. We werken met zeer ervaren medewerkers, waarvan elk vele jaren ervaring heeft met patiënten met overgewicht.

Dr. H.A. Cense

"Obesitas is een ziekte. Mensen met deze ziekte hebben recht op een serieuze benadering, en een serieuze behandeling. Die krijgen ze bij ons"

 

Dr. H.A. Cense werkt sinds 2006 als obesitas-chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis en heeft vele honderden patiënten geopereerd. Daarnaast geeft dr. Cense met regelmaat onderwijs aan nieuwe chirurgen. Samen met het AMC werkt dr. Cense mee aan diverse wetenschappelijke studies op het gebied van obesitas. 

Dr. A. Demirkiran

"Door een operatie verschillende obesitas gerelateerde ziektes, zoals suikerziekte, COPD, gewrichtsklachten en hartklachten te verbeteren en zelfs genezen is een hele dankbare, levensverlengende verrichting"


Dr A. Demirkiran is sinds begin 2014 werkzaam in het Rode Kruis ziekenhuis en gespecialiseerd in obesitas- en andere buikoperaties. Inmiddels is dr. Demirkiran ook één van de chirurgen-opleiders binnen het RKZ en verantwoordelijk voor de interne wetenschappelijke onderzoeken.

Dr. F.H.W. Jonker

"Patiënten met morbide obesitas zijn lichamelijk en/of psychisch vastgelopen in hun eigen lichaam en leven daardoor in een gevarenzone met een beperkte levensverwachting. Tot nu toe bieden de bariatrische ingrepen de beste kans op doorbreking van deze patstelling"Dr. Jonker is sinds begin 2018 werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis en heeft daarvoor veel ervaring opgedaan in het Medisch Centrum Leeuwarden en Universitair Medisch Centrum Groningen. Dr. Jonker is gespecialiseerd in kijkoperaties, waaronder obesitas-chirurgie.

Petra ten Brug

"Het is belangrijk om laagdrempelig te zijn, zodat patiënten je makkelijk kunnen bereiken"


Sinds 2007 is Petra het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Ook houdt Petra twee keer per week telefonisch spreekuur voor nieuwe patiënten. Verder begeleidt zij het obesitas-spreekuur, waarin zij een actieve rol heeft. Controles en bijspuiten van de maagbanden voert zij zelfstandig uit.

Caroline Simon

"Het geven van op de patiënt afgestemde informatie en ondersteuning zie ik als een belangrijk onderdeel van de behandeling"

 

Caroline is net als Petra een obesitas-verpleegkundige. In 2005 rondde ze de hbo-v opleiding af met een eindscriptie met het onderwerp: ‘Hoe verbeteren wij het verpleegkundig spreekuur’. Caroline is ook een gespecialiseerd lid van het behandelteam van obesitas patiënten en draait zelfstandig spreekuur voor controles van patiënten.

Silvia van Stralen

"Door  nauw contact te hebben met patiënten via verschillende kanalen, begeleiden we het proces van onze patiënten zo optimaal mogelijk." 

 

Silvia is sinds 2014 werkzaam in het RKZ als (gespecialiseerd) verpleegkundige. Zij heeft zowel op de verpleegafdeling als op de polikliniek ervaring met de zorg voor patiënten met obesitas. In 2019 kwam zij vast in het behandelteam voor obesitas patiënten. Silvia begeleidt net als Petra en Caroline het spreekuur voor nieuwe- en controle patiënten.

Paginaopties: