Uitstel van opname

Een operatie in het Rode Kruis Ziekenhuis met aansluitend een opname op de Intensive Care (IC) vindt in principe altijd plaats op de afgesproken tijd en dag. Het komt echter wel eens voor dat een operatie op het geplande tijdstip niet door kan gaan.

Acute spoedopname

Dit is het geval wanneer bij een andere patiënt een acute, ernstige levensbedreigende situatie optreedt en iemand plotseling op de IC moet worden opgenomen. Een geplande operatie en/of IC-plaats moet dan plaatsmaken voor het spoedgeval. Dit gebeurt niet natuurlijk niet zomaar: het uitstellen van een operatie moet verantwoord zijn. Net als het verplaatsen van een patiënt van de IC naar een andere opnameafdeling. De specialisten wegen alles zorgvuldig af. Uw medische zorg, en die van anderen, is in geen geval in het geding.

Zeldzaam

Gelukkig komt een dergelijke situatie zelden voor. Maar doet het zich voor, dan doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk te informeren over het uitstel van de operatie en opname. Omdat het een acute situatie betreft, kan dat helaas toch vrij kort voor de afspraak zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Paginaopties: