Programma's

De Kinderafdeling van het RKZ werkt samen met twee regionale begeleidingstrajecten voor kinderen met overgewicht: 'Vet Cool' en 'Kids 1,2 Move'. Daarnaast komt uw kind iedere drie maanden bij de kinderarts om het effect van de begeleiding te bekijken.

 

'Vet Cool'

Kinderen in de omgeving van Beverwijk verwijzen we naar 'Vet Cool' een speciaal programma voor kinderen met overgewicht dat begeleidt bij het aanpassen van de levensstijl (voeding en bewegen). Dit vindt plaats in het Rode Kruis Ziekenhuis of bij PMC kids. Op deze website kunt u meer informatie vinden over PMC kids.

 

‘Vet Cool’ Castricum

Kinderen in de omgeving van Castricum worden ook naar het ‘Vet cool’ programma verwezen in Castricum, een speciaal programma bestaande uit de behandeling van een fysiotherapeut, diëtiste en psycholoog. Zij begeleiden bij het aanpassen van de levensstijl. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van 'Vet Cool'.

 

'Kids 1, 2 Move'

Voor kinderen die dichterbij IJmuiden wonen is er het programma 'Kids 1, 2 Move'. Doel van dit programma is ook het aanleren van een gezonde levensstijl. Meer informatie over 1,2 Move vindt u op de website van de aangesloten praktijk fysiotherapie Maas c.s. in IJmuiden.

 

Paginaopties: