Opnameprocedure

U krijgt enige dagen van tevoren (nooit in het weekend) telefonisch bericht van de datum van uw opname. Wij streven ernaar u zo ruim mogelijk van tevoren te informeren.  

Uitstel van opname en operatie

Een operatie in het Rode Kruis Ziekenhuis met aansluitend een opname op de Intensive Care (IC) vindt in principe altijd plaats op de afgesproken tijd en dag. Het komt echter wel eens voor dat een operatie op het geplande tijdstip niet door kan gaan. Lees verder

Belangrijk

Hebt u kort voor uw opname twijfels of de opname door kan gaan, (bijvoorbeeld bij koorts, verkoudheid of wondjes)? Neem dan contact op met Operatieplanning, tel: 0251 265555. Kunstnagels, sieraden en ook piercings moeten voor de opname verwijderd zijn.

Contactpersoon

Zowel voor u als voor het ziekenhuis is het belangrijk dat u vooraf met uw familie of kennissen afspreekt, wie uw contactpersoon is. De verpleegkundige van de afdeling zal u vragen naar de naam en telefoonnummer van uw contactpersoon.

Wat neemt u mee?

Voor het verblijf in het ziekenhuis hebt u het volgende nodig:

  • nachtkleding, een ochtendjas en/of makkelijk zittende kleding, toiletartikelen en pantoffels of schoenen
  • een lijstje met medicijnen dat u gebruikt
  • een geldig verzekeringspolis of verzekeringspasje.

 

Waardevolle bezittingen en sieraden kunt u beter thuis laten.

Dieet

Als u een bepaald dieet volgt, willen wij dat graag van u weten. Ook als u dit doet uit geloofsovertuiging. Wij kunnen er dan rekening mee houden.

Medicijnen

De artsen en verpleegkundigen moeten van u weten welke medicijnen u thuis gebruikt en waar u overgevoelig voor bent. Neem daarom (een lijstje van) uw medicijnen mee. Een combinatie van bepaalde medicijnen kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom worden tijdens uw opname alle medicijnen door het ziekenhuis verstrekt. Bent u bekend bij de Trombosedienst? Neem dan de doseringskalender mee.

Polsbandje

Bij opname in het ziekenhuis krijgt u een polsbandje met uw naam, geboortedatum en afdeling. Het is belangrijk dat u dit bandje tijdens uw verblijf in het ziekenhuis draagt. Het voorkomt onduidelijkheden in situaties waarbij u zelf niet kunt zeggen wie u bent, bijvoorbeeld tijdens operaties.

Paginaopties: