De operatie

De operatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd team van chirurgen, anesthesisten, anesthesie- en OK-medewerkers die zeer gespecialiseerd en ervaren zijn op het gebied van maagverkleinende operaties.

Algemene informatie

Wanneer wordt u geopereerd?

U wordt geopeerd als u het voortraject bij de Nederlandse Obesitas Kliniek of RA-Medical heeft afgerond.

Na afronding wordt u binnen 6 weken in het RKZ geopereerd. U krijgt de exacte operatiedatum ongeveer 2 tot 3 weken van tevoren doorgebeld en per brief thuis.

 

De chirurgen van het RKZ voeren twee ingrepen uit:

 

Hierbij wordt de gastric bypass verreweg het meeste uitgevoerd, omdat deze operatie het beste resultaat geeft met minimale kans op complicaties. De gastric sleeve wordt voornamelijk uitgevoerd als een bypass technisch niet mogelijk is, of op speciale wens van de patiënt. 

 

Beide operaties worden in principe uitgevoerd volgens een kijkoperatie (laparascopisch). Op deze manier heeft de patiënt minder pijn, kleinere littekens en een sneller herstel. Al onze bariatrisch  chirurgen zijn hierin gespecialiseerd. Gemiddeld duurt een maagverkleinende ingreep tussen de 40 en 50 minuten. Daar komt nog anesthesie- en voorbereidingstijd bij van ongeveer een half uur in totaal.

 

Rookstoppoli

Als u rookt adviseren wij om zo snel mogelijk te stoppen. Dit kan met behulp van de Rookstoppoli van het RKZ. Het stoppen met roken is niet alleen levensverlengend het vermindert ook het risico tijdens en na de operatie.

 

Paginaopties: