Onze behandeling

Het RKZ Obesitascentrum heeft een jarenlange ervaring opgebouwd bij de operatieve behandeling van obesitas. Centraal hierbij staat een maagverkleinende operatie in combinatie met een ingrijpende verandering van uw levensstijl. 

Als gevolg van de operatie en een gezond leefpatroon zal het gewicht blijvend verminderen en zullen medische klachten en risico’s verminderen en mogelijk zelfs verdwijnen. Bovendien zal de kwaliteit van uw leven sterk verbeteren.

 

Samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek en RA-Medical Obesitascentrum

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft met zowel de Nederlandse Obesitas Kliniek (sinds 2009) als RA-Medical Obesitascentrum (sinds 2017) een samenwerkingsverband. Beide zijn gespecialiseerd in een begeleidend traject rondom de maagverkleinende operatie. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is gevestigd in een pand tegenover het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en RA-Medical is gevestigd in Heemskerk.  

 

Multidisciplinair team

U wordt behandeld door een team van deskundigen uit verschillende vakgebieden. Zo zult u te maken krijgen met een chirurg, obesitasverpleegkundige en internist van het RKZ Obesitascentrum en een psycholoog, arts, diëtist en bewegingsdeskundige van de Nederlandse Obesitas Kliniek of RA-Medical. De deskundigen hebben wekelijks gezamenlijk overleg over uw situatie en passen hier de behandeling op aan. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke zorg.

 

Het behandelprogramma bestaat uit:

  • Informatiebijeenkomst
  • Screening
  • Voortraject
  • Operatie
  • Natraject

 

Meer informatie over beide behandelcentra vindt u op de website van de NOK Beverwijk en RA-Medical

  

Nieuwsgierig naar mensen die u voorgingen? Kijk dan even naar onze patiëntenervaringen.

Paginaopties: