Nieuws

Parkeerplaats vol? Hier kunt u uw auto kwijt

17 februari 2020

Als het regent, is de parkeerplaats tegenover het ziekenhuis vaak al vroeg op de dag vol. Helaas is er ook in de buurt van het ziekenhuis niet veel plek om uw auto kwijt te kunnen.

Lees verder

RKZ deelt mutsen uit aan chemopatiënten: ’Met zoiets simpels mensen blij maken is fijn’

31 januari 2020

Onlangs heeft de afdeling dagbehandeling oncologie van het Rode Kruis Ziekenhuis de deuren opengezet voor Fighting Cancer: een landelijk initiatief van vrouwen die mutsen breien en haken voor patienten die door chemo hun haar hebben verloren.

Lees verder

Leestip: Eerste RKZ-baby van 2020 pas op 2 januari

3 januari 2020

Valentino is de eerstgeboren baby van 2020 in ons ziekenhuis. In alle vroegte werd hij donderdagmorgen 2 januari rond vijf uur geboren. 

Lees verder

Puberjongens lopen het grootste risico op vuurwerkletsel

31 december 2019

Puberjongens zijn het vaakst slachtoffer van een vuurwerkincident. Deze conclusie trekt arts-onderzoeker Daan van Yperen, verbonden aan het brandwondencentrum Rotterdam en aan de afdeling traumachirurgie van het Erasmus MC, naar aanleiding van zijn onderzoek naar vuurwerkletsel. Het viel hem op dat de meeste slachtoffers jonge jongens zijn: 50% van alle slachtoffers is jonger dan 16 jaar, en 90% is man. Het afsteken van vuurwerk is voor deze tieners geëindigd met brandwonden, letsel aan hun handen of aan hun ogen. Van Yperen: 'Vuurwerkletsel bepaalt voor deze jongens de (on)mogelijkheden voor de rest van hun leven. Op het gebied van werk, sport of relatie. De impact van een vuurwerkongeval kan dus enorm zijn.'

Lees verder

Patiënte draagt KWF-lampion op aan het RKZ

31 december 2019

Op 29 december verlichtten duizenden lampionnen het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het ging om een jaarlijkse actie van KWF Kankerbestrijding. Mensen konden een lampion doneren met daarop een handgeschreven naam. Eén van deze lampionnen was voor de afdeling Mamacare van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Lees verder

Leestip: Blog op verzoek

10 december 2019

Geestelijk verzorgers Dave Wijker en Sandra Schaap helpen patiënten om te gaan met hun ziekte of de gevolgen van een opname in het ziekenhuis. Ze houden een weblog bij over hun werk. Lees verder.

Filmopnames met brandweerauto bij het RKZ

10 december 2019

Op woensdag 11 december zijn er filmopnames in het Rode Kruis Ziekenhuis. We maken video's voor een nieuwe e-learning voor bedrijfshulpverleners (BHV'ers). 

Lees verder

RKZ bij best gewaardeerde ziekenhuizen 2019

3 december 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis hoort bij de tien best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland. Patiënten kunnen op ZorgkaartNederland een waardering achterlaten over zorgaanbieders. Alle ziekenhuizen die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld.

Lees verder

Kinderafdeling RKZ ontvangt Zilveren Smiley

28 november 2019

Wat verlegen loopt Christiaan (3 jaar) naar voren om de oorkonde van de Zilveren Smiley aan te nemen. Hij is één van de kinderen die, samen met zijn ouders, heeft meegedaan aan het kwaliteitsonderzoek naar de Zilveren Smiley op de Kinder- en dagbehandelingsafdeling die het RKZ op 28 november ontving. De Zilveren Smiley is een kwaliteitsinstrument om de kwaliteit van zorg te meten. Daarbij richt Stichting Kind en Ziekenhuis zich op kind- en gezinsgerichte zorg.

Lees verder

Meekijkconsult huisarts van start

19 november 2019

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Huisartsenvereniging Midden Kennemerland werken samen aan het project 'meekijkconsult'. Het meekijkconsult geeft huisartsen de mogelijkheid om eenmalig medisch specialistische zorg te raadplegen. De huisarts blijft hierbij hoofdbehandelaar. Voordeel voor patiënten is dat het meekijkconsult niet ten koste gaat van het eigen risico.

Lees verder

Paginaopties: