Nieuws

Nederlandse Brandwonden Stichting waarschuwt voor ‘zomerse brandwonden’ bij kinderen

6 augustus 2020

Met de hittegolf in aantocht waarschuwen de Nederlandse Brandwonden Stichting en de drie brandwondencentra voor onverwachts gevaar. Oppervlaktes kunnen zo heet worden dat dit zeker bij de tere kinderhuid brandwonden tot gevolg kan hebben. "Mensen hebben vaak niet door dat alledaagse activiteiten met deze temperaturen opeens gevaarlijk kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan een fietszitje of glijbaan. Deze objecten kunnen zo warm worden dat deze brandwonden kunnen veroorzaken", aldus Annebeth de Vries, hoofd van het kinderbrandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk.

Lees verder

Intensivist Evelien vlogt voor NH Nieuws: "We maken ons klaar voor een tweede golf"

18 mei 2020

Zoals jullie zien, is die hele intensive care bijna leeg, dus dat is heel gunstig. Landelijk zien we dat natuurlijk ook, dat de COVID-patiënten per dag afnemen, en ook op de IC's zien we elke dag een mooie daling. Dat komt door alle maatregelen die we met elkaar genomen hebben, en dat geeft ook de intensivisten tijd om weer een beetje tot rust te komen", vertelt Evelien.

Lees verder

Informatie voor zwangeren over nieuwe coronavirus

26 mei 2020

Op dit moment heerst ook in Nederland een coronavirus- (COVID-19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, het Rode Kruis Ziekenhuis, de echocentra in de IJmond en de kraamzorgorganisaties in de regio IJmond, (www.ijmondgeboortezorg.nl) zijn er afspraken gemaakt omtrent de maatregelen tegen het Coronavirus. 

Lees verder

Leestip: Marius Touwen: 'Liever goede zorg dan geld'

23 april 2020

De grootaandeelhouder van Zorg van de Zaak (eigenaar van het RKZ) is duidelijk: 'Ik vind het ethisch onacceptabel om mensen dood te laten gaan, omdat het anders zo jammer is voor de economie.'

Lees verder

Vrouwen met brandwonden herstellen langzamer en hebben extra zorg nodig

21 april 2020

Vrouwen herstellen na een brandwondenongeval langzamer en ervaren een lagere kwaliteit van leven dan mannelijke patiënten met brandwonden, concludeert Inge Spronk in haar proefschrift 'The Burden of Burn Injuries'. Dit geldt ook voor mensen met psychische klachten en de mensen met de meest ernstige brandwonden. Om dit op te lossen presenteert Spronk een herstelmodel dat gepersonaliseerde nazorg mogelijk maakt. Door middel van dit model wordt er een schatting gemaakt van het herstel van de kwaliteit van leven van de patiënt. Dit biedt een handvat aan zowel de patiënt als de zorgverlener om herstel te verbeteren.

Lees verder

Veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus

27 maart 2020

Er zijn steeds meer besmettingen met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) in Nederland. Daar zijn veel vragen over. Ook in het RKZ. Wij geven u graag antwoord op de meestgestelde vragen. Voor meer informatie over het virus en landelijke gevolgen, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM of Rijksoverheid.nl

Lees verder

Beperkt aantal prikposten RKZ open

17 maart 2020

In aansluiting op de verschillende maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een aantal prikposten van het Rode Kruis Ziekenhuis in de regio voorlopig gesloten. Dit betreft met name de prikposten in verschillende huisartsenpraktijken.

Lees verder

Maatregelen coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen

10 maart 2020

Nederlandse ziekenhuizen treffen verdere maatregelen tegen het coronavirus. Alles is er op gericht verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waar een uitbraak van het coronavirus tot problemen leidt, stemmen ziekenhuizen af om zorg van elkaar over te nemen. Samen met het ministerie van VWS en leveranciers wordt verder verkend waar er tekorten aan medische hulpmiddelen dreigen en hoe die zo goed mogelijk kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Patiënt op Intensive Care RKZ heeft COVID-19

3 maart 2020

De patiënt die in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is onderzocht op het nieuwe coronavirus, blijkt positief te zijn. Het RKZ nam gisteren, 2 maart, al de benodigde maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen en de kwetsbare patiënten en RKZ collega’s te beschermen. Deze maatregelen blijven gehandhaafd.

Lees verder

Nieuwe badkamers voor Kiwanishuis

28 februari 2020

Ouders en familie van kinderen met brandwonden die opgenomen zijn in het Brandwondencentrum Beverwijk, kunnen overnachten in het nabijgelegen Kiwanishuis. We bieden hiermee een plek om dichtbij hun kind te zijn in een heftige periode.

Lees verder

Paginaopties: