Neonatologie

De afdeling neonatologie C3 bevindt zich op de derde etage en is een onderdeel van de kinderafdeling A3. Er is een nauwe samenwerking met de kraamafdeling.

 

Op de afdeling neonatologie worden baby's opgenomen die te vroeg ( vanaf 32 weken) of te klein geboren zijn en pasgeborenen die extra zorg en bewaking nodig hebben.

 

De afdeling bestaat uit een couveusekamer, een isolatiekamer en op de kraamafdeling bevinden zich 3 couveuse suites. Ouders kunnen overdag gebruik maken van de ouderkamer op de kinderafdeling.

 

Op de afdeling dragen we zorg voor kwetsbare pasgeborenen en hanteren daarom eigen bezoektijden. We informeren u hierover bij de opname van uw kindje. Ouders, broertjes en zusjes zien we niet als bezoek en zijn dan ook altijd welkom.

 

In de couveusekamer hebben we plaats voor 9 baby's. We hebben couveuses, wiegjes en warmtebedjes die we gebruiken afhankelijk van de conditie van uw kindje. Ook is de behoefte van uw baby bepalend voor de zorg die we leveren. De zorg is divers en kan bestaan uit het bewaken van de vitale functies met een monitor, ondersteunen van de ademhaling, het aanbieden van zuurstof en/of het geven van sondevoeding.

 

In de isolatiekamer hebben we nog 1 opname plek. Ook hier wordt de baby in de couveuse of wieg opgenomen en kan daar eventueel met één van de ouders verblijven. De reden van opname in de isolatiekamer kan o.a. zijn dat uw kindje extra bescherming nodig heeft of dat uw kindje een overdraagbare infectie met zich mee draagt. We gebruiken deze kamer ook als rooming-in kamer. Na een lange opname kan 1 van de ouders nog 1 nachtje samen met de baby slapen om zo aan elkaar te wennen gedurende 24 uur.

 

Couveuse suite's

Op de kraamafdeling zijn 3 suites speciaal voor pasgeborene die wel wat extra observatie en zorg nodig hebben, maar die niet persé op de couveusekamer hoeven te liggen. Zij vallen wel onder de zorg van de kinderarts en neonatologieverpleegkundige.

 

Er wordt altijd in goed overleg besloten wat de beste plek is voor uw kindje.

 

Ouderkamer

In de ouderkamer kunt u verblijven als u zelf niet meer opgenomen bent en overdag een langere periode in het ziekenhuis verblijft. Hier kunt u even ontspannen een kopje koffie of thee drinken of wat eten.

 

Het telefoonnummer van de afdeling is 0251-265310, dit nummer kunt u altijd bellen om te vragen hoe het met uw kindje gaat.

Paginaopties: