Maatschappelijke stage

Het Rode Kruis Ziekenhuis kan helaas geen maatschappelijke-stageplaatsen aanbieden aan scholieren van 13 t/m 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Hieronder lichten wij de reden toe.

Begeleiding

Een maatschappelijke stage is een stage waarbij jongeren vrijwilligerswerk doen en op die manier betrokken raken bij de mensen en maatschappij om hen heen. Scholieren in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar zijn verplicht minimaal 30 uur zo'n stage te lopen.

 

Wij begrijpen dat een ziekenhuis een bij uitstek geschikte organisatie lijkt voor een maatschappelijke stage. Een ziekenhuis is echter een hechtische omgeving. Denk hierbij aan de vele regels omtrent veiligheid en privacy en aan onverwachte situaties die zich kunnen voordoen. Voor de scholieren gelden bovendien speciale ARBO-regels en ARBO-tijden van aanwezigheid.

 

Wanneer een wij een maatschappelijke stagiair aannemen, dan willen we deze ook optimaal kunnen begeleiden. Helaas heeft het RKZ dit moment niet genoeg mensen en middelen beschikbaar om naar behoren deze taak te kunnen uitvoeren.

Alternatieven

De vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk brengt voor de maatschappelijke stages scholen, leerlingen en instellingen bij elkaar. Deze organisatie regelt de maatschappelijke stages centraal. Op de website staan vele vacatures voor scholieren. De inlogcode krijgen de leerlingen op school.

 

Als het RKZ toch een keer een vacature heeft voor een maatschappelijke stage, dan vindt u deze ook op de website van de vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk.

Paginaopties: