Links folders boeken

Een goede voorbereiding van uw kind op het ziekenhuis of de dokter is belangrijk.

Kinderwebsite

Op de speciale kinderwebsite van het RKZ kunnen u en uw kind zich samen voorbereiden op een gepland bezoek of opname bij ons ziekenhuis. De site is speciaal voor kinderen gemaakt. In woord en beeld vindt u er voorlichting voor kinderen. Kijk op www.kinderwebsite.rkz.nl

Beterboek

Kinderen die in het RKZ worden opgenomen krijgen het BeterBoek. In dit boek vinden de kinderen foto's en informatie over de kinderafdeling en het ziekenhuis en het bevat kleurplaten en spelletjes.

 

Het BeterBoek is een persoonlijk ziekenhuisboek voor de kinderen: ze kunnen er zelf notities in maken over hun eigen opname. En ook verplegers, artsen en andere medewerkers kunnen er iets in schrijven. Het boek gaat na de opname mee naar huis. De kinderen kunnen het op school of thuis aan anderen laten zien en zelf ook bewust terugkijken op hun ziekenhuisopname.

Links

Daarnaast is er op het internet veel informatie te vinden die u mogelijk door kunt lezen. Bijvoorbeeld informatie over specifieke aandoeningen, patiënten-verenigingen etc. Deze kunt u vinden bij links.

 

In de folders van het Rode Kruis Ziekenhuis vindt u informatie over verschillende behandelingen, zorg en de gang van zaken in het RKZ. Zoek op ‘Kindergeneeskunde'.

Paginaopties: