Kaakchirurgie

MKA

Het specialisme Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) wordt vaak kortweg 'Kaakchirurgie' genoemd. Het is bekend vanwege het verwijderen van verstandskiezen, plaatsen van implantaten of het behandelen van een wortelpunt. Naast ingrepen in de mond is de MKA-chirurg ook gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen van kaak, aangezicht en hals. Dit loopt uiteen van chirurgische correctie van afwijkingen aan de kaken en speekselklieren, herstel van letsel van het aangezicht en cosmetische aangezichtschirurgie.

 

De afdeling MKA-chirurgie van het RKZ bestaat uit twee MKA-chirurgen die het vak in de volledige breedte uitvoeren. 

MKA Kennemerland

MKA Kennemerland is een samenwerkingsverband tussen zeven MKA-chirurgen, praktijkhoudend op drie locaties: Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk, Spaarne Gasthuis locatie Haarlem zuid en Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp.

 

MKA Kennemerland werkt samen met regionale huisartsen, tandartsen, orthodontisten en medisch specialisten. MKA Kennemerland verzorgt voor aankomend MKA-chirurgen een opleidingsplek aan het eind van hun specialisatie. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling MKA-chirurgie van het VUmc in Amsterdam en het Leids Universitair Medisch Centrum.

 

MKA Kennemerland stelt zich als doel optimale zorg te bieden in de regio op het gebied van MKA-chirurgie met een hoge klanttevredenheid als resultaat.
Bekijk de website van MKA Kennemerland

Aandachtsgebieden MKA-chirurgie Kennemerland

De aandachtsgebieden zijn:

- Cosmetische aangezichtschirurgie

- Aanbrengen van tandheelkundige implantaten

- Chirurgische kaakstandcorrectie

- Speekselklieraandoeningen

- Slijmvliesafwijkingen

- Ongevallen (trauma)