Interne geneeskunde

Een internist, specialist in de interne geneeskunde, houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (= herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen. 

Breed vakgebied

Deze omvatten vele verschillende inwendige ziekten zoals nierziekten, bloedziekten, infectieziekten. Omdat het vakgebied zo breed is, hebben veel internisten zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen.


Afdeling A1 beschikt over bedden waar de diverse patiënten opgenomen zijn / worden. Er zijn vierpersoonskamers, driepersoonskamers, tweepersoonskamer, en één persoonskamers. Het kan voorkomen dat als u opgenomen bent U naar een andere zaal/kamer moet verhuizen.

Wie werken er op de afdeling?

De specialisten op de afdeling zijn een internist, nefroloog, hematoloog en een oncoloog. Op de afdeling wordt de zorg verleent door verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, verpleegkundige stagiaires en co- assistenten.  Verder heeft de afdeling ondersteuning van een afdelingssecretaresse, en zorgassistenten en vrijwilligers.


Op de afdeling wordt multidisciplinair gewerkt.  De artsen  en verpleegkundigen werken nauw samen met fysiotherapeuten, diëtisten, palliatief team, pijn team, ergotherapeut, geestelijke verzorgers en transferverpleegkundigen.