Uw digitale dossier

Hoe logt u in op Mijn.RKZ.nl?

Om via de computer in te loggen op uw dossier is het nodig dat u als patiënt geregistreerd staat bij het RKZ. Daarnaast heeft u, voor een veilige toegang, uw DigiD nodig. Onderaan deze pagina treft u een handleiding aan. Met deze uitleg kunt u op de juiste wijze in loggen op het zorgportaal Mijn.RKZ.nl. 

 

Vanaf november 2019 kunt u Mijn.RKZ.nl ook via uw mobiele telefoon raadplegen.

Inzage in uw persoonlijk medisch dossier met Mijn.RKZ.nl

Vanaf 8 februari 2018 is het mogelijk om als patiënt uw eigen medisch dossier online te raadplegen. Een afspraak maken of wijzigen, uitslagen van uw onderzoek bekijken of de correspondentie lezen tussen uw behandelend specialist(en) in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ)? Dit kan op Mijn.RKZ.nl, het patiëntenportaal van het RKZ. In een veilige online omgeving en op een door u gewenst moment.

DigiD en DigiD app

Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD bestaat uit een door u zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Hoe u uw DigiD gebruikt bepaalt u zelf.

 

 • Gebruikt u de DigiD-app voor Mijn.RKZ.nl?  Dan gebruikt u voor het inloggen uw gebruikersnaam en kiest voor: “Ik wil inloggen via de DigiD app”, uw scant dan de QR code.
 • Gebruikt u de inlogmethode via een controle via SMS  dan logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt dan een SMS-verificatiecode. Dit is een extra stap ter bescherming van uw persoonlijke gegevens.

Op de website www.digid.nl leest u alle informatie over DigiD. Wij adviseren u met klem om uw DigiD informatie niet te delen met anderen.

 

Klik hier voor een eenvoudige uitleg over DigiD.

 

Wat kunt u zien?

Op Mijn.RKZ.nl heeft u inzage in:

 • Uw patiëntgegevens
 • Uw afspraken
 • Correspondentie over uw behandeling (vanaf 1-1-2012 ) tussen onze RKZ-specialisten en zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling
 • Uitslagen van uw onderzoeken
 • Geplande opnames

Patiëntgegevens

Uw telefoonnummer, e-mailadres en de gegevens van uw apotheker kunt u inzien en zelf aanpassen. Heeft u een nieuw adres, geeft u dit dan telefonisch door bij het Klant Contact Centrum via 0251-265555.

Afspraken

Wilt u een afspraak maken of wijzigen? Poliklinische afspraken met uw specialist of andere zorgverlener kunt u inzien via het portaal. Voor een aantal specialismen is het al mogelijk deze afspraken online te wijzigen: Chirurgie, Dermatologie, Gynaecologie, KNO, Neurochirurgie, Neurologie, Orthopedie, Plastische chirurgie, Plastische handchirurgie, Revalidatie en Urologie.

Correspondentie

De schriftelijke correspondentie tussen zorgverleners kunt u lezen. Bijvoorbeeld tussen uw specialist(en) in het RKZ en uw huisarts. Denk hierbij aan een operatieverslag of ontslagbrief.

Let op: zorgverleners gebruiken in hun correspondentie vaak medische vaktaal, waarmee zij onderling over behandelingen communiceren. Heeft u vragen over de inhoud, dan kunt u deze altijd stellen tijdens een volgende afspraak. 

Uitslagen

U kunt de uitslagen inzien van bepaalde onderzoeken (zie hieronder) die in het RKZ plaats vonden. Uitslagen van onderzoek worden vijf dagen na accordering door de behandeld arts aan uw dossier toegevoegd. Deze uitslagen kunt online inzien:

 

 • Bloedonderzoek
 • Urineonderzoek
 • Weefselonderzoek
 • Endoscopie
 • Radiologisch verslag (röntgen, MRI etc.). Het gaat hier vooralsnog alleen om de rapportage. Beelden kunnen niet getoond worden.

 

De uitslagen worden niet online toegelicht. De toelichting krijgt u van uw specialist. Bij, of voorafgaand aan, het onderzoek worden hier met u afspraken over gemaakt.

Waarom krijgt u inzage?

Het belangrijkst is natuurlijk dat het uw behandeling betreft. U heeft daarom recht op uw persoonlijke informatie en wij geven u deze graag zo veilig mogelijk.

Er is ook een praktisch voordeel. Op Mijn.RKZ.nl raadpleegt u uw persoonlijke informatie op elk door u gewenst moment. Omdat u voorafgaand aan een eventuele vervolgafspraak de uitslag* al weet, kunt u zich beter voorbereiden op het gesprek met de zorgverlener over uw behandeling.

 

*Uitslagen van onderzoek worden vijf dagen na accordering door de behandelend arts gepubliceerd.  

Vragen?

Heeft u vragen over uw persoonlijk patiëntendossier? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via 0251-265555. 

Handleiding

Met deze uitleg kunt u op de juiste wijze in loggen op het zorgportaal Mijn.RKZ.nl.

Paginaopties: