Snelle diagnose, vaste gezichten

In de nieuwe borstkliniek werken de multidisciplinaire behandelteams van de Noordwest Ziekenhuisgroep en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk samen om hoogwaardige borstkankerzorg te kunnen bieden voor de gehele regio Noord-Holland Noord.

 

Op drie locaties in de regio, in Alkmaar, Beverwijk en Den Helder, is er een fysieke polikliniek waar patienten alle nodige onderzoeken kunnen ondergaan die nodig zijn voor een diagnose. Door de bundeling van expertise en de organisatie op de poliklinieken is een snelle diagnose mogelijk waardoor u niet lang in onzekerheid hoeft te zijn. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose vinden in principe op dezelfde dag plaats. Dit betekent dat op het einde van de dag de (voorlopige) diagnose met u besproken wordt. De tweede of derde dag volgt dan het behandeladvies.

 

De verschillende mogelijkheden worden uitvoerig met u besproken zodat u een afgewogen keuze kunt maken. Ter ondersteuning kunt u hierbij gebruik maken van o.a. keuzehulpen. Hier vindt u een overzicht van keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning die u hierbij in verschillende fasen kunnen helpen.

Behandelteam

Ook voor de behandeling en de nazorg kunt u terecht op de polikliniek. Daar ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten, dat geeft vertrouwen. De medisch specialist die het diagnosegesprek voert, blijft uw behandelaar in het verdere traject. Daarnaast heeft u een vast aanspreekpunt (casemanager) die op de hoogte is van uw situatie en bij wie u altijd terecht kunt met vragen.

 

In de poliklinieken werken alle professionals samen die betrokken zijn bij de behandeling van borstaandoeningen. Naast de mammachirurg en de internist-oncoloog zijn dat een verpleegkundig specialist, gespecialiseerde mammacare verpleegkundigen, radiologen, plastisch chirurgen, radiotherapeuten, pathologen en nucleair geneeskundigen.

Paginaopties: