Analist

Als scheikunde en biologie je favoriete vakken zijn en je hebt iets met techniek én met mensen, dan is het klinisch chemisch laboratorium de ideale werkplek.

 

Een analist aan het woord: ‘Het leuke van dit werk is dat aan de hand van jouw analyses een ziekte kan worden vastgesteld of uitgesloten. Bovendien kan ook het verloop van een ziekte worden gevolgd en worden vastgesteld of de behandeling succes heeft gehad.'

 

Tijdens de bloedafname heb je contact met patiënten, zodat je ook de persoon achter het te analyseren buisje bloed ziet. Het werk is gevarieerd aangezien je elke dag andere bepalingen doet. Bovendien zijn er nog genoeg nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken in de klinische chemie, zodat je door blijft leren tijdens je werk.

Opleiding

De opleiding tot medisch analist kun je volgen op MLO- of HLO-niveau (LO = Laboratorium Onderwijs). Beide opleidingen duren 4 jaar. Ook is het mogelijk om de opleidingen in deeltijd te volgen. Naast theorie wordt er veel tijd aan praktijk besteed.

Afhankelijk van je vooropleiding en voorkeur zijn er diverse opleidingen.

 

Voor informatie betreffende de toelatingseisen en studierichtingen kun je je wenden tot:

 

Het voorbeeld hierboven betreft geen vacature. De lopende vacatures van het Rode Kruis Ziekenhuis staan vermeld op WerkenbijhetRKZ.nl

Paginaopties: