Alpe d'HuZes

De deelnemers

De Polikliniek Longgeneeskunde van het RKZ begeleidt acht rokers bij het stoppen met roken en tegelijkertijd bij het trainen voor de Alpe d'HuZes 2013 met intensieve steun van o.a. longartsen en fysiotherapeuten.

 

Foto: de deelnemers die het gaan doen, hun artsen en hun begeleiders.

Stoppen met roken

Ervaring leert dat stoppen met roken al heel snel extra conditie en lucht oplevert en dat gaat polikliniek Longgeneeskunde met deze actie bewijzen. NCRV’s Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg volgt het traject in de aanloop naar de fietstocht voor de overwinning op kanker.

Enorme belangstelling

De belangstelling voor het project was enorm. Uit de honderden aanmeldingen zijn acht deelnemers voor de fietstocht geselecteerd. Hiervoor moesten zij voldoen aan strenge voorwaarden.

 

De acht zijn op woensdag 16 januari 2013 voorgesteld aan het grote publiek tijdens een live radio-uitzending van 'Knooppunt Kranenbarg' (NCRV, radio 2).

 

Deze uitzending betekende de aftrap van hun dubbele uitdaging: stoppen met roken én deelnemen aan de 'Alpe d'HuZes', de bekende jaarlijkse fietstocht op de Alpe d'Huez ten bate van KWF Kankerbestrijding. 

Lees verder

Paginaopties: